Din cauza noii variante de coronavirus, carantină la intrare în țară pentru cei care sosesc din Africa

0
399
Carantină - Foto: economica.net

Având în vedere recomandările Uniunii Europene, din cauza înregistrării unei creșteri rapide a infecțiilor datorate noii variante de corovirus, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de sâmbătă, 27 noiembrie a.c., Hotărârea numărul 107.

Astfel, a fost actualizată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în Zona roșie.

De asemenea, a fost modificată Hotărâre CNSU 43/2021, prin introducerea unei excepții, în sensul instituirii măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe. Fie la domiciliu sau la locația declarată, dacă există posibilitatea delimitării față de ceilalți membrii ai familiei sau față de cei cu care locuiesc, fie în spații special destinate, puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, conform prevederilor legale în vigoare.

Maimult, se interzice accesului pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizi, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care sosesc din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.