Nicio pasăre nu mai poate fi vânată în România: peste 30.000 de zburătoare puteau fi omorâte în Constanța

0
471
FOTO: Pelee

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis suspendarea vânătorii pentru toate speciile de păsări migratoare admise la vânătoare în România, conform Ordinul nr. 1460/2021 al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Magistrații au admis solicitarea Asociației Otus, de suspendare a executării Ordinul nr. 1460/2021 al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, privind aprobarea cotelor de recoltă la unele specii de păsări admise la vânătoare, până la pronunțarea instanței cu privire la anularea acestuia.

Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.

Potrivit ordinului, vânătorii puteau omorî, în fondurile cinegetice din județul Constanța, 717 porumbei gulerați, cinci porumbei de scorbură, 1.488 de turturici, 2.276 de grauri, 11.260 de prepelițe, 14.586 de ciocârlii de câmp și 454 de cocoșari.

Acesta este al doilea an consecutiv în care Curtea de Apel Târgu Mureș dispune de urgență suspendarea ordinului ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor care reglementează stabilirea cotelor de vânătoare pentru unele specii de păsări admise la vânătoare, a anunțat Coaliția Natura 2000.

„Acest rezultat atrage încă o dată atenția la faptul că este imperativ ca aceste cote să se bazeze pe fundamente științifice solide. Această victorie va asigura încă un sezon de vânătoare liniște păsărilor de interes cinegetic, dar suntem conștienți că mai avem un hop mare în cale: modificarea Legii 407/2006“, a mai transmis Coaliţia Natura 2000.

Amintim că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a susținut propunerea legislativă prin care se dă liber la vânătoarea ciocârliilor de câmp și a altor păsări migratoare. Legea a fost votată de deputații PSD – PNL – UDMR, dar și de cei ai AUR, în prima parte a lunii noiembrie. Parlamentarii USR au atacat legea la Curtea Constituțională.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.