Din cauza scenariului roșu, plan de intervenție locală pentru fiecare școală

0
408

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a avut luni, 9 noiembrie a.c., o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională (C.J.R.A.E.) / Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (C.M.B.R.A.E.).

În cadrul videoconferinței, ministrul Educației și Cercetării a prezentat măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor. Măsurile vizează componenta educațională (continuarea procesului de predare – învățare – evaluare) și pe cea socio-emoțională (oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori și părinți).

În acest sens, inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație.

Fiecare inspectorat, prin intermediul C.J.R.A.E. / C.M.B.R.A.E., va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro.

În contextul actual, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complementar, C.J.R.A.E. / C.M.B.R.A.E. va organiza și sesiuni on-line pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situații cu care ei se pot confrunta în această perioadă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.