Din nou, muzeu în municipiul Medgidia

0
473

Consilierii județeni constănțeni vor vota miercuri, 22 decembrie a.c., un proiect de hotărâre pentru trecerea clădirii în care a funcționat Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu“ din domeniul public al Județului Constanța în domeniul public al Municipiului Medgidia.

La sfârșitul lunii noiembrie a.c., consilierii locali din Medgidia au adoptat o hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a clădirii în care a funcționat Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu“, de pe Aleea Trandafirilor numărul 1 din Medgidia.

Din acest motiv, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a inițiat un proiect de hotărâre pentru trecerea imobilului din domeniul public al Județului Constanța în domeniul public al Municipiului Medgidia, ce va fi votat miercuri, 22 decembrie a.c., începând cu ora 14.00, în ședința extraordinară a CJC.

Imobilul este format din clădire cu regim de înălțime P+1E, în suprafață construită de 626mp și teren aferent de 2.383mp.

Consiliul Local Medgidia a mai solicitat preluarea fostului sediu al muzeului în 2017, atunci fiind, însă, aprobată doar administrarea acestuia pentru cinci ani. Dar deși proiectul fusese adoptat de Consiliul Județean Constanța, administrația județeană nu a mai predat clădirea.

CL Medgidia a solicitat acum, din nou, clădirea pentru a o reintroduce în circuitul cultural, în acest spațiu urmând a se desfășura activități de cultivare a sensibilității față de protejarea și promovarea patrimoniului cultural, arheologic, etnografic, numismatic dobrogean.

Reamintim că în imobilul de pe Aleea Trandafirilor din Medgidia, până în 2009, a funcționat Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu“, secție a Muzeului de Artă Constanța. Acesta a fost închis din cauza degradării avansate a clădirii și a lipsei vizitatorilor.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.