Dinu Maxer, la un pas de a fi victima unor infractori cu “metode noi”

0
2530
Dinu Maxer, sursa foto: Facebook

Infracțiunile comise ”inteligent” de tot felul de indivizi, care mai de care mai dubioși, de cele mai multe ori aflați în detenție, sunt la ordinea zilei, asta se știe. În urmă cu câțiva ani, aceștia sunau, de cele mai multe ori la întâmplare, se dădeau reprezentanți ai unor companii celebre, anunțând interlocutorul că este câștigătorul unui premiu substanțial. Numai că, pentru a intra în posesia lui, persoana sunată trebuia să depună o sumă de bani destul de mare putem spune, într-un cont bancar, cu titlu de comision sau impozit. Când această manevră nu a mai mers, infractorii au inventat ”Metoda Accidentul”, de care a auzit toată lumea.

Acum însă, s-ar părea că și-au găsit un nou mod de fraudă: fură datele de client, prezente pe orice factură de telefonie, apoi, în baza  id-ului de client, intră pe paginile operatorilor și își comandă telefoane sau alte echipamente, indicând, însă, alte adrese de livrare, față de cele ale clientului.

Asta a pățit-o chiar și prezentatorul de televiziune, Dinu Maxer. Artistul a anunțat pe Facebook despre aceste aspecte, îndemnându-și prietenii să fie vigilenți.

”Atenție…un nou tip de fraudă!
Astazi (26 iunie –  n.r.) contul meu de Yahoo a fost forțat fără succes, apoi o altă tentativă de furt s-a îndreptat către contul meu de pe Telekom. Cineva a comandat un telefon cu abonament pe baza ID-ului meu de client! Am fost sunat de la Telekom și am fost anunțat că au identificat o comandă care li s-a părut ”cu probleme de identitate”. Comanda era trimisă la o alta adresă. Au suspendat demersurile până aveau confirmarea mea (…)  Trebuie sa recunosc profesionalismul lor și să-i felicit!”
, a transmis Dinu Maxer, pe Facebook.

Momentan nu se știe dacă este un caz singular sau indivizii certați cu legea deja încearcă să perfecționeze această metodă, însă este în interesul fiecăruia dintre noi să raportăm orice apel telefonic, email sau mesaj care ni se pare suspect.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.