La Tuzla ca în Bali! Glamping-ul de lux de care mulți nici nu au auzit. Cât costă cazarea

0
9422

Vacanța ideală capătă un alt sens, în 2020. Pandemia de coronavirus a produs mari schimbări în ceea ce privește vacanțele. Acum oamenii se reorientează către aventuri pe plan local, către locuri mai puțin aglomerate, care îți permit să te relaxezi, să te gospodărești singur eventual, dar, în același timp, să ai confortul unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului. De câțiva ani la Tuzla s-a deschis un altfel de resort, cel care mixează mersul cu cortul și condițiile de lux.

Conceptul de glamping inglobează cu succes toate aceste dorințe ale turistului. Potrivit Wikipedia, „glamping” este o îmbinare între termenii „glamorous” (luxos n.red.) și „camping”, și descrie un stil de camping care oferă servicii la calitatea unui complex tip „resort”, servicii pe care nu le întalnești de obicei în camping.

În anul 2017, la malul Mării Negre și-a deschis porțile unul dintre locurile magice în care să-ți petreci weekendurile de vară. Odată ajuns aici vei avea impresia că ai pășit în lumea de basm a lui Aladdin. Lămpi de toate formele, covoare persane, cufere, cărți, obiecte de decor vintage și paturi uriașe în care să te scufunzi după o zi petrecută la plaja aflată la numai câțiva metri de uriașele corturi, iar aceasta este doar o mică înșiruire de lucruri în comparație cu ceea ce vei descoperi la fața locului. Departe de cotidian, cu picioarele goale, pline de nisip și scoici te vei simți rupt de lume.

Dacă acum câțiva ani, să mergi în vacanță cu cortul presupunea să pleci de acasă cu o sumedenie de bagaje și nici să nu ai cele mai bune condiții de trai, acum o vacanță în cort înseamnă un concediu de vis, în cele mai bune condiții. În tot mai multe zone din România s-au amenajat zone de camping de lux, zone în care turiștii se cazează într-un cort de lux, care le pune la dispoziție toate facilitățile de care au nevoie. Unul dintre aceste locuri este în localitatea Tuzla, iar resortul Nomadia este preferat mai mult de turiștii străini, ne fiind cunoscut atât de mult de români.  Conceptul glamping-ului este Adults Only, iar adresa exacta nu este disponibilă publicului larg, ci doar clienților atent selectați de către proprietari.

Costul unei nopti de cazare pentru un cort de doua persoane în lunile Iunie și Septembrie este de 400 RON de duminică până joi și 500 RON de vineri până duminica. Pentru lunile iulie și agust, tarifele cresc cu 100 de lei. Cazarea se face pentru minim 2 nopti, iar Glampingul dispune de urmatoarele facilitati: bai, dusuri, doua zone de lounge si zona pentru servirea mesei, terasa individuala pentru fiecare cort.  Capacitate glampingului este de 12 persoane. Micul-dejun este inclus în oferta de cazare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.