Direcția Hidrografică Maritimă vrea senzori maritimi de peste 850.000 de lei

0
402

Unitatea Militară 02133 Constanța derulează o licitație deschisă online (fără licitație electronică) pentru achiziționarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru sisteme de senzori de nivel și a patru sisteme de poziționare prin Sistemul Satelitar de Navigație Globală, în diferite porturi și faruri de aterizare din județele Tulcea și Constanța. Valoarea totală estimată a achiziției este de 856.000 de lei. 

Direcția Hidrografică Maritimă (U.M. 02133 Constanța) derulează o procedură de achiziție publică pentru atribuirea unor contracte multianuale de furnizare, pe o perioadă de șapte luni, a diferiți senzori maritimi. Legislația națională și internațională în vigoare, obligă D.H.M. să aibă în administrare o rețea proprie de senzori, iar dezvoltarea standardelor determină necesitatea dezvoltării infrastructurii existente.

Cele patru sisteme de senzori de nivel cu transfer date electronice vor fi instalate în Porturile Mangalia, Constanța și Midia (în vecinătatea Farurilor Verzi), și pe Brațul Sulina, în vecinătatea Farului de aterizare, pentru a determina variația pe verticală a nivelului mării. Cu ajutorul lor se va determina nivelul de referință de unde se măsoară atât adâncimile, pentru hărțile de navigație, cât și elevațiile construcțiilor din zona de responsabilitate.

Cele patru sisteme de poziționare prin Sistemul Satelitar de Navigație Globală, cu posibilitatea calculării și afișării coordonatelor în timp real, vor fi instalate pe Farurile de aterizare Mangalia, Constanța, Gura Portiței și Sfântu Gheorghe. Acestea vor crea o acoperire necesară pentru măsurători în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române și o mare parte din zona Deltei Dunării.

Criterul de atribuire al contractelor este cel mai bun raport calitate – preț. Termenul minim de garanție este de doi ani (10 puncte), caracteristicile tehnice respectă Caietul de sarcini (15 puncte) iar prețul cel mai scăzut (75 de puncte).

Firmele interesate pot depune oferte până pe 23.11.2020, ora 15.00.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.