Fostul asociat al lui Boroianu și apropiat al lui Bamburic vrea bloc cu opt etaje în partea de nord a orașului

0
1903

Dumitru Soldatu a obținut certificat de urbanism pentru construirea unui bloc cu opt etaje și spațiu comercial la parter în apropierea cartierelor Tomis Plus și Boreal. Investitorul este fost partener de afaceri cu Robert Boroianu, în Gepeto Impex, și apropiat al lui Liviu Bamburic.

Primăria Municipiului Constanța a eliberat vineri, 23.10.2020, certificat de urbanism pe numele lui Dumitru Soldatu, pentru construire imobil S+P+8E – locuințe colective, cu spațiu comercial la parter și spațiu tehnic peste etajul VIII, inclusiv împrejmuire teren și organizare de șantier. Proiectul imobiliar urmează să fie realizat pe parcela VN 372/1 + VN372/2 – lot1 + VN372/2 – lot2 + VN372/2, care se află la marginea de nord a orașului, în apropierea cartierelor Tomis Plus și Boreal.

Dumitru Soldatu este cunoscut ca apropiat al deputatului P.N.L. Robert Boroianu și al lui Liviu Bamburic. Acesta a deținut 30% acțiunile Gepeto Impex, pe care însă le-a transmis către Aurel Robert Boroianu în iunie 2015, capitalul social subscris al societății la acea vreme fiind de 8,3 milioane de lei. În prezent, firma are ca asociați pe Gheorghe Muhscină (51%), Aurel Robert Boroianu (39%) și Costică Marin (10%), fiind administrată de Lucian Stania.

Parcela VN 372/1, de 3.400mp, a fost vândută chiar de Gepeto Impex S.A. în mai 2015, pentru peste un milion de lei, conform planului de reorganizare al societății pe acțiuni din 2017.

Dumitru Soldatu apare și printre apropiații lui Liviu Bamburic, cu care ar fi vândut terenurile din Corbu, pe care urma să apară o stațiune turistică și din cauza cărora a fost împușcat de nouă ori în ianuarie 2008.

Mai nou, Dumitru Soldatu apare pe lista proprietarilor ce vor fi expropiați pentru realizarea infrastructurii Bazei 57 Aeriene din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu, potrivit Hotărârii nr. 23/2020 adoptată de Guvernul României și publicată în Monitorul Oficial, în ianuarie a.c. Alături de soția sa Nicoleta va fi expropiat de 54 de terenuri din comuna Mihail Kogălniceanu, pentru care cei doi vor primi peste 200.000 de lei.

Dumitru Soldatu nu este la prima experiență de acest gen, și în 2017 fiind expropiat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, pentru realizarea perdelelor forestiere de protecție a Autostrăzii A2, de un teren de peste 3.000mp din comuna Valu lui Traian.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.