Spitalul Orășenesc Hârșova, executat silit din cauza unor datorii

1
290
Sursa foto: Facebook/Spitalul Orăşenesc Hârşova

Spitalul Orășenesc Hârșova este executat silit de către Centrul Județean de Aparatură Medicală Constanța. Pe data de 5 octombrie, la Judecătoria Hârșova a fost înregistrat dosarul 1567/842/2020, având ca obiect: ”Încuviințare executare silită”, acțiune introdusă de un birou executor judecătoresc.

Contactat telefonic pentru a ne explica motivele pentru care spitalul din Hârșova apare în calitate de debitor într-un astfel de dosar de executare silită, managerul acestuia ne-a declarat că nu este nimic grav.

”S-a ajuns aici pentru că am întârziat noi cu plățile. Nu sunt sume mari de bani, dar așa e procedura în astfel de situații, ei ne execută, noi ne achităm”, ne-a declarat Bogdan Zidaru, directorul spitalului din Hârșova.

De precizat că la patru zile de la depunerea acțiunii în instanța, pe 9 octombrie, judecătorii au admis cererea. Prin urmare, debitorul trebuie să-și achite debitul.

Reamintim că în primăvara acestui an, Unitatea Administrativ Teritorială, Orașul Hârșova, județul Constanța, în calitate de Beneficiar,  a implementat proiectul cu titlul ,,Dotarea Infrastructurii Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Hârşova”, finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020, în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 4687/20.08.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar. Valoarea totală a proiectului este de 5.922.587,76 lei, din care co-finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.145.811,45 lei, de la Bugetul de Stat al României 1.658.324,56 lei și co-finanțarea de la Bugetul Local al Orașului Hârșova de 118.451,75 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.