Directorul ANR, mesaj de mulțumire pentru echipajul navei GSP Falcon, cel care a salvat marinarii de pe nava scufundată

0
203

O navă deținută de un armator ucrainean care plecase din portul Rostov spre portul Constanța s-a scufundat în cursul dimineții de joi, 11 martie, a.c., în Marea Neagră, în apele internaționale, la 60 mm în larg. Comandantul navei a făcut un apel SOS, iar o navă GSP a plecat imediat pentru a oferi ajutor. 

Directorul ANR, Laurențiu Dumitrache, a transmis un mesaj de mulțumire către echipajul navei „GSP Falcon”.

”În numele Autorității Navale Române, doresc să mulțumesc Comandantului Victor Marina, medicului de la bord și întregului echipaj al navei „GSP Falcon”, pentru modul în care au coordonat la fața locului misiunea de căutare și salvare a echipajului cargoului „Volgo Balt 179”, începând din dimineața zilei de 11 martie. Datorită dumneavoastră, a înaltului grad de profesionalism și altruism de care ați dat dovadă, zece familii din țara vecină vor avea ocazia să-i strângă din nou în brațe pe cei dragi.

Pe această cale, Autoritatea Navală Română transmite condoleanțe familiilor membrilor de echipaj decedați în urma sinistrului. Totodată, precizăm că misiunea de căutare a marinarilor dispăruți va continua sub coordonarea structurii noastre specializate. Mulțumim Statului Major al Forțelor Navale pentru sprijinul acordat de fregata „Regina Maria”, Ministerului de Interne pentru implicarea deosebită a echipajul navei de patrulare „MAI 0201 – Ștefan cel Mare” și Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare pentru eforturile depuse de echipajul navei “Artemis”. Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc și colegilor noștri din cadrul Centrului Maritim de Coordonare și Salvare (MRCC)”, a precizat șeful ANR.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.