Raed Arafat, despre pașaportul de vaccinare: Adeverințele eliberate în prezent sunt valabile în afara țării, pot fi verificate

0
331
Adeverință de vaccinare. Foto: gov.ro

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre oportunitatea așa-zisului pașaport de vaccinare, pe care statele membre ale Uniunii Europene l-ar putea impune pentru a permite libertatea de circulație. Secretarul de stat spune că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile și în afara țării și pot fi verificate prin intermediul QR codului.

Arafat a precizat și că până la un pașaport de vaccinare, adeverința de vaccinare va fi oricum valabilă, inclusiv în afara țării.

“Trebuie evitată discriminarea, dacă ești vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu ești vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja țări care au zis că dacă vii și ești vaccinat sau ai avut boala și ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt țări care vor să facă asta. Dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minimum 10 zile sau ai fost bolnav și nu au trecut mai mult de 30 de zile nu mai intri în caratină. Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil”, a precizat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.