Disperarea unui patron de pe litoral: cei peste 30 de vietnamezi angajaţi la Hârşova refuză să meargă la muncă

1
7886

Oficialităţile din Vietnam au fost sesizate de către Primăria Hârşova cu privire la situaţia a peste 30 de vietnamezi angajaţi la o firmă din oraş. Situaţia celor 30 este controversată: în timp ce anumite persoane răspândesc zvonuri cum că respectivii nu mai au cu ce să se întreţină sau ce să mănânce, patronul firmei din Hârşova, care i-a angajat, susţine că ei refuză să muncească, pretextând că se tem de noul coronavirus!

În urmă cu 5-6 luni, firma de Sârmă şi Cabluri din Hârşova a angajat, prin intermediul unei firme de recrutare, peste 30 de vietnamezi. Toate bune şi frumoase, numai că între timp a izbucnit pandemia de coronavirus, iar vietnamezii au refuzat să mai meargă la muncă, spunând că nu vor să se îmbolnăvească. “Patronul i-a cazat într-un imobil, le-a asigurat mâncarea pe toată perioada stării de urgenţă. Când a fost instaurată starea de alertă, i-a întrebat din nou dacă vor să vină la muncă. Şi au spus nu, din câte relatează patronul societăţii. Dumnealui a venit şi ne-a explicat situaţia, vă daţi seama cât de neplăcut este pentru el. Situaţia a fost discutată şi cu alte instituţii, primăria a transmis o adresă în atenţia ambasadei, să vedem cum gestionăm situaţia”, a declarat, pentru Focus Press, primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu.

De precizat că imagini cu vietnamezii pe străzile din Hârşova sau la terase circulă pe Internet, fapt care a stârnit controverse.

Vom reveni cu detalii.

Alexandra CUCU

1 COMENTARIU

  1. Cât de prost ați scria acest articol,va chemat sus la birouri va momit cu niste bani si cu o masă in oraș si ati scris cu ochii închiși. Oamenii aceia nu au ce mânca si nu ia chemat la muncă Nu ca nu au vrut sa muncească. Doar minciuni ați scris, asa sa va ajute Dummezeu!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.