Divizia Națională de Seniori va debuta pe 10 aprilie

0
71

Al doilea eșalon, și ultimul, al rugby-ului românesc Divizia Națională de Seniori, pleacă la drum sâmbătă 10 aprilie! Pentru acest sezon la startul Divizie Naționale de Seniori s-au înscris 9 echipe: Știința Petroșani, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CSM Suceava, ACS RC Gura Humorului, CS U Arad și CS U Alba Iulia.

DNS se va disputa pe durata unui an calendaristic, primăvară – toamnă. Astfel, turul va avea loc între aprilie- iunie, iar returul în perioada septembrie – noiembrie.  Dacă situația pandemică nu va permite disputarea returului, în acest caz se va trece direct la faze finale, play-off unde se vor întâlni primele cinci echipe clasate în tur și play-out unde se vor întâlni ultimele patru echipe clasate în tur. Clasamentul final se va stabili după disputarea tuturor partidelor din tur, respectiv retur/faze finale.

Singura reprezentantă a județului Constanța, CS Năvodari, va debuta sâmbătă, pe teren propriu, contra celor de la CSU Alba Iulia.

Marile favorite sunt și anul acesta Știința Petroșani și CS Năvodari, iar ochii sunt ațintiți și asupra celor de la CSM Suceava.

“ Avem un buget mai mic decât cel din sezonul trecut și am renunțat la șapte jucători, dar obiectivul rămâne clasarea pe podium și promovarea tinerilor de perspectivă. Ne-am antrenat în condiții speciale de pandemie încă din luna ianuarie și abia așteptăm primul meci.” a declarat Cristian Husea, unul dintre cei trei antrenori ai echipei din Năvodari.

Ca și anii trecuți DNS ar putea fi un război pentru nimic. În ultimii ani câștigătoarea Diviziei Naționale de Seniori nu a promovat în SuperLiga Națională din motive financiare.

DNS – Etapa I

10 aprilie 2021
CS Năvodari – CSU Alba Iulia, stadion Flacăra, ora 11:00
RC Bârlad – CSU Arad, stadion Municipal, ora 11:00

11 aprilie
CSM Galați – RC Gura Humorului, stadion Municipal, ora 11:00
RC Grivița – CSM Suceava, stadion Parcul Copilului, ora 11:00
CS Știința Petroșani stă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.