DNA arată cu degetul: şi alte instituţii publice funcţionează la Balada, deşi PUZ-ul zonei nu permite acest lucru

0
837
Sediul DNA Constanța

Primăria Constanța are intenția de a elabora un Plan Urbanistic Zonal de regenerare urbană a zonei Balada, deoarece este nevoie și să se aloce acesteia funcțiunea de instituție publică. Multe astfel organizații de stat au sediul aici deși Planul Urbanistic General al municipiului nu prevede o astfel de funcțiune în această zonă.

Administrație locală și-a anunțat, la începutul lunii martie a.c., intenția de a elabora cinci Planuri Urbanistice Zonale, pentru diferite părți din oraș, printre care și unul de regenerare urbană a zonei Balada, delimitată de străzile I.L. Caragiale, Theodor Burada, Industriei, Ardealului, București și Oborului.

Acest P.U.Z. este necesar și pentru a se introduce noi reglementări, printre care și aprobarea funcțiunii de instituție publică, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă. În zonă deja funcționează câteva astfel de organizații de stat, chiar și Serviciul Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție, pe strada Ion Corvin. Adică, până când va fi aprobat acest P.U.Z., D.N.A. Constanța își desfășoară activitatea într-un sediu dintr-o zonă în care nu se permite funcționarea unei instituții publice, conform Planului Urbanistic General al municipiului.

La solicitarea Focus Press, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul structurii centrale a D.N.A. a răspuns la câteva întrebări, foarte evaziv, însă. Astfel, cu privire la faptul că Serviciul Teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție ar avea sediul într-o zonă în care Planul Urbanistic General al municipiului Constanța nu permite funcțiunea de instituție publică, reprezentanții D.N.A. ne-au rugat să ne adresăm Primăriei Municipiului Constanța, pentru a obține informații.

Aceștia ne-au confirmat că D.N.A. nu a solicitat modificarea P.U.G.-ului Constanței printr-un Plan Urbanistic Zonal, care să introducă, pentru zona Balada – strada Ion Corvin, și funcțiunea de instituție publică. Astfel, demersul de a elabora un astfel de P.U.Z. aparține doar administrației locale.

Însă, reprezentanții D.N.A. au ținut să arate că, la o simplă verificare pe Internet, se poate observa că, în zona respectivă, sunt amplasate mai multe instituții publice.

Absolut corect: de exemplu, pe strada București funcționează sediul Direcției Regionale Antifraudă Constanța din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Așa că vom reveni cu răspunsul reprezentanților A.N.A.F., atunci când îl vom primi.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.