Proiect la Fântânele: primarul vrea să achiziționeze un sistem de supraveghere video

0
794

Comuna Fântânele din județul Constanța a fost înființată în anul 2005, prin desprinderea satului Fântânele din comuna Cogealac, și se află la o distanță de 45 km de Constanța. De-a lungul timpului au avut loc mai multe investiții în localitate și urmează și altele noi. Locuitorii din Fântânele vor avea anul acesta aproape toate drumurile asfaltate. Primarul, Adrian Roșu a demarat deja două proiecte în acest sens și își dorește ca lucrările de asfaltare să înceapă cât mai repede.

În luna septembrie, autoritățile locale din Fântânele au demarat lucrările pentru amenajarea a două locuri de joacă dar și pentru reabilitarea terenului de sport multifuncțional din curtea școlii. Investițiile au fost realizate cu fonduri de la bugetul local. Acum administrația locală are în vedere asfaltarea întregii localități, dar și achiziționarea unui sistem de supraveghere video.

După aprobarea bugetului vrem să demarăm proiectul de asfaltare, 4 km de drumuri. Este vorba despre un lotul doi dintr-un proiect început în 2020. Cam într-o lună de zile vor fi gata documentele și vom putea începe lucrările. Acest proiect este cam 70% din bugetul pe anul asta. În afară de acesta aș vrea să demarez anul acesta un proiect pentru montarea unor camera de supravechere în localitatea Fântânele și aștept să se deschisă o axă de finanțare la mediu pentru a putea concepe două proiecte de eficientizare termică pentru școală și pentru grădiniță acestea necesitând reparații. Mai am un proiect de asfaltare pe care vreau să îl depun la CNI pentru aleile carosabile, adică străduțele mai mici care nu au fost prinse în primul proiect de asfaltare. Aș mai dori să reabilitez rețeaua electrică, am purat discuții în acest sens cu cei de la ENEL, dar încă nu am un răspuns concret. Cam acestea ar fi proiectele mari”, a precizat Adrian Roșu.

Amintim că Primăria Fântânele a achiziționat anul trecut tablete pentru toți elevii și laptop-uri pentru profesori pentru ca activitatea educațională să se desfășoare în cele mai bune condiții. Dispozitivele au fost dotate cu simuri cu acces la internet. Tabletele au fost puse la dispoziția elevilor pe bază de proces verbal.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.