Doar cu cearșafuri pe plajele din Mamaia: operatorii nu le primesc mai devreme de 1 iulie

0
9010

Având în vedere proiectul de reducere a eroziunii costiere, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral nu va preda plajele din Mamaia către operatorii care le-au închiriat mai devreme de 1 iulie a.c. Astfel, până atunci aceștia nu vor putea amplasa șezlonguri sau baldachine și nu vor putea deschide beach barurile.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a anunțat operatorii care au închiriat plaje că nu va putea să le predea suprafețele de nisip din Mamaia mai devreme de 1 iulie a.c., din cauza implementării proiectului cu fonduri europene „Reducerea eroziunii costiere Faza II 2014 – 2020“. Lucrările de protecție și reabilitare a sectoarelor de plajă din Mamaia nu vor fi finalizate mai devreme de 01.07.2021. Aceștia au primit o notificare în acest sens și decizia a fost confirmată de către un reprezentant al instituției în ședința Asociației Patronale RESTO de luni, 5 aprilie a.c.

„Am avut diferite discuții, ieri (05.04.2021 – n.r.), împreună cu operatorii de plajă. A.B.A.D.L. a trimis un reprezentant oficial, ne bucură deschiderea instituției. A fost un dialog bun, operatorii au prezentat problemele cu care se confruntă și pe care le vor întâmpina de acum înainte.

În ședința de ieri ni s-a confirmat că plajele ni se vor preda în data de 1 iulie a.c. Am reușit să obținem, pentru că A.B.A.D.L. a dovedit fair play, reducerea chiriei, pentru perioada nepredării plajei. Undeva la aproximativ 50% din sumă.

Rămân, însă, mai multe întrebări: ce vom face cu plajele nou-înființate? Cine se va ocupa de igienizarea lor? Și altele“, a declarat Roberto Tortora, vicepreședinte RESTO și președinte al Comisiei BeachBaruri și Operatori de Plajă din cadrul asociației.

Așadar, A.B.A.D.L. nu va putea preda sectoarele de plajă din Mamaia, în acest an, conform termenului stipulat în contractele de închiriere cu operatorii, și anume mai devreme cu cel puțin 15 zile înainte de începerea sezonului estival.

Instituția a invitat operatorii de plajă pentru semnarea unor acte adiționale, prin care se va modifica valoarea chiriei: va fi scăzută suma corespunzătoare perioadei lipsei de folosință. Din chiria anuală se va scădea chiria aferentă celor 76 de zile.

Astfel, până la 1 iulie a.c., operatorii nu vor putea amplasa șezlonguri pe plaje și nici nu vor putea deschide beach barurile, urmând ca turiștii să poată sta pe plaje doar pe cearșafuri.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.