Vom avea fani pe Arena Naţională, la meciurile de la EURO 2020

0
33

Ministerul Tineretului și Sportului a anunţat azi că meciurile organizate pe Arena Naţională la EURO 2020 se vor disputa cu fani în tribune.

“Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune.” se arată într-un comunicat emis de MTS.

La partidele de la Bucureşti vor avea acces un maximum 13.000 de spectatori în tribune, adică 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

“Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.

2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.

3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.

4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.” mai scrie în comunicat.

România a primit organizarea a 4 meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Meciurile programate la București sunt:

–      Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)

–      Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)

–      Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)

–       Optimi de finală Loc 1 Grupa F – Loc 3 Grupa A,B sau C (28 iunie, ora 22:00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.