Doar două locuri libere la ATI, în județul Constanța. Spitalul Județean a anunțat că va suplimenta paturile

0
340
Paturi pe Secția ATI. FOTO Focus Press

Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în toată țara și implicit și în județul Constanța. La raportarea de duminică, 14 martie, în județul nostru sunt 248 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Totodată, incidența în municipiul Constanța a trecut de cifra 5. În acest context, tot mai multe paturi sunt ocupate în spitalele COVID și suport COVID din județul Constanța.

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Constanța un număr de 371 persoane se află internate, dintre care 301 din județul Constanța și 12 din alte județe.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 104 ocupate),
  • Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 33 ocupate),
  • Spitalul Municipal Medgidia (150 – 74 ocupate),
  • Spitalul Municipal Mangalia (121 – 95 ocupate),
  • Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 36 ocupate)
  • Secția Exterioară Agigea (55 – 29 ocupate).

Deși situația paturilor libere pare să nu fie una îngrijorătoare, ei bine, în ceea ce privește locurile libere de la ATI, județul Constanța nu stă prea bine. În aceste momente mai sunt doar 2 locuri disponibile la Spitalul Județean Constanța.

Conducerea SCJU Constanța a decis să suplimenteaze paturile de terapie intensivă pentru pacientii aflați în stare gravă din cauza noului coronavirus. 9 paturi speciale de terapie intensivă vor fi disponibile zilele care urmează, pe lângă cele 14 deja existente.

În afară de cele 9 paturi ATI, vor mai fi alocate încă 12 paturi terapie intermediară (dotate cu oxigen). Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va dispune de 23 paturi ATI și 42 paturi terapie intermediară (30 existente). De la începutul pandemiei și până în prezent, în cadrul secției Terapie Intensivă a SCJU Constanța au fost tratați 1305 pacienți diagnosticați cu COVID-19.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.