DOCUMENT. Firma unui fost consilier local liberal constănțean va reabilita termic Teatrul de Stat

0
270

Gamaro Dinamic Structure SRL va executa lucrările de construcții din cadrul proiectului de îmbunătățire a eficienței energetice a sediului Teatrului de Stat Constanța, pentru 8,3 milioane de lei, fără TVA.

În urma licitației, Primăria Constanța a încheiat contractul de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Astfel, abia după un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare europeană nerambursabilă, poate începe, efectiv, reabilitarea clădirii.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la data de 15 octombrie a.c., iar valoarea lor este de 8.302.571,35 lei, fără TVA. Dar prețul se poate ajusta prin actualizarea costurilor aferente materialelor.

Decontarea lucrărilor se va efectua pentru cele real executate, după verificarea de către dirigintele de șantier. Astfel, se vor efectua plăți parțiale, lunare, pe baza facturilor emise de Gamaro, și o plată finală, după semnarea procesului-verbal de recepție.

Cuantumul garanției de bună execuție este de 10% din valoarea fără TVA a contractului, iar perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani.

Gamaro Dinamic Structure SRL are ca asociați pe fostul consilier local liberal Iustin Fabian Roman (65%) și pe Didi Gabriel Ungureanu (35%). Amândoi sunt și administratorii firmei constănțene ce are ca principal domeniu de activitate lucrările de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

În 2020, Gamaro a realizat o cifră de afaceri de peste 15,6 milioane de lei și un profit net de peste 515.000 de lei, având un număr mediu de 97 de angajați.

Pentru reabilitarea termică a Teatrului de Stat Constanța, Primăria a semnat și contractul de prestări servicii pentru dirigenție de șantier cu PAG Building Expert SRL, pentru 30.600 de lei, fără TVA. Firma din Techirghiol are ca asociați pe Peter Gherghina și Alexandru Gherghina.

În plus, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va asigura supravegherea arheologică a lucrărilor, pe terenul de 700mp, de pe Bulevardul Ferdinand numărul 11, pentru 2.800 de lei, TVA inclus.

Gamaro Dinamic Structure a realizat și reabilitarea clădirii de patrimoniu Vila Georgescu, de pe strada Sarmisegetuza, deținută de Comunitatea Evreiască, confiscată de către comuniști, retrocedată, fost sediu al Grădinița nr. 1 până în anul 2008 și care a ajuns în proprietatea familiei Roman.

În Constanța, firma fostului consilier local liber a participat și la reabilitarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, realizată de către Primărie, și a încercat și să obțină contractul pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și echipare bazei nautice a Universității Maritime, dar a pierdut licitația.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.