DOCUMENT. Grecia, Canada, Elveția și Germania, introduse pe lista galbenă

0
909
Foto: Horia Lupu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de joi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23, prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

C.N.S.U. a actualizat lista zonelor cu risc epidemiologic. În zona galbenă se află 60 de state, iar printre cele nou-incluse se numără Grecia, Maldive, Kuweit, Qatar, Brazilia, Liechtenstein, Germania, Canada, Elveția etc. În listă nu mai apare Republica Moldova.

De la măsura de carantinare a persoanelor care sosesc din aceste state există mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

  • au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a doua doză, și au trecut cel puțin zece zile de la data acesteia până la data intrării în România;
  • au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (de exemplu, test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară;
  • rămân pe teritoriul României mai puțin de trei zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.