Fără majorări de întârziere, la plata impozitelor, în Mangalia

0
136
Primăria Mangalia

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi, joi, 22 aprilie a.c., în cadrul unei şedinţe ordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2021.

Bugetul Mangaliei este estimat, anul acesta, la valoarea de 261.400.531 de lei. La capitolul cheltuieli curente a fost previzionat un procent de aproximativ 23% pentru asistență socială și subvenții, aproximativ 4% pentru proiecte cu finanțare europeană și un procent de peste 73% pentru investițiile realizate din bugetul local.

În cadrul aceleiași ședințe de C.L., s-a aprobat și proiectul ce vizează scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local de persoanele fizice. Astfel, conform procedurii de acordare a acestor facilități fiscale, numărul de beneficiari estimat este de aproximativ 4.000 de persoane fizice și se aplică pentru accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 01.04.2021, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2021, inclusiv. Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a declarat că, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă populația afectată direct sau indirect de criza sanitară, această măsură este benefică pentru cetățenii orașului.

„În demersul nostru, am ținut cont de faptul că penalitățile de întârziere la plata obligațiilor fiscale îngreunează, de multe ori, bugetul oricărei familii. În acest mod, am dorit să degrevăm populația de aceste îndatoriri, iar contribuabilii Mangaliei să plătească impozitele și taxele locale fără majorări de întârziere“, a subliniat Cristian Radu. Totodată, el a explicat că, prin această procedură, vor crește încasările la bugetul local și se vor diminua arieratele.

Consilierii locali au votat și mandatarea reprezentantului lor în Adunarea Generală a Acționarilor a societății locale de termoficare, dar și proiectul de hotărâre privind încheierea unor noi contracte pentru locuințele în regim de închiriere din municipiul Mangalia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.