DOCUMENT. Modelul declarației pe proprie răspundere s-a schimbat iar! Iată ultima versiune

0
8925

Municipiul Constanța va intra de vineri seară, 20 noiembrie a.c., începând cu ora 20.00, în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Incidența la mia de locuitori a ajuns vineri la 9,35. Tot astăzi a apărut un nou model de declarație pe proprie răspundere, necesară dacă vă deplasați în interes personal în afara domiciliului.

Ce trebuie să știți în momentul în care părăsiți domiciliul, începând din această seară? Ei bine, va trebui să aveți asupra voastră declarația pe propria răspundere. Asta dacă nu vă deplasați în interes profesional. Altfel, la cererea personalului autorităţilor abilitate, trebuie să prezentați legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere poate fi redactată olograf („de mână“), cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declarația tip (numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării), necesitând, totodată, semnătura olografă a titularului.

Modelul acestei declarații s-a schimbat de trei ori, deja, de când a fost prezentat proiectul de hotărâre ce urma să fie votat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru carantinarea municipiului Constanța.

Iată ultimul model al declarației pe proprie răspundere, transmis vineri de Instituția Prefectului – Județul Constanța. Noua versiune include motivul deplasării în afara localității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.