DOCUMENTE. Un ofertant a solicitat anularea licitației pentru noile refugii din stațiile de autobuz din Constanța

0
358

O firmă care participă la licitația pentru noile refugii din stațiile de autobuz din Constanța a depus o notificare prealabilă, solicitând anularea achiziției, ca nelegală.

În urmă cu o lună, Primăria Constanța a lansat procedura de achiziție pentru adăposturi modulare pentru stațiile de autobuz, 125 în total, ce urmau a fi livrate și amplasate în maximum un an.

Valoarea estimată a contractului a fost stabilită la 11.007.687,5 lei, acesta urmând a fi atribuit în baza criteriului cel mai bun raport calitate – preț.

Ofertele au putut fi depuse până la data 2 noiembrie a.c., mai nou administrația locală prelungind, joi, 28 octombrie a.c., termenul-limită până la 12 noiembrie a.c., ora 15.00.

Însă, unul dintre ofertanți solicită anularea procedurii de achiziție, considerând-o netemeinică și nelegală, așa că a depus o notificare prealabilă împotriva deciziei autorității contractante.

Reprezentanții societății comerciale susțin că au constatat că sunt neadevărate afirmațiile administrației locale potrivit cărora dimensiunile profilelor structurii de rezistență al refugiilor, menționate în Caietul de sarcini, au rezultat din parcurgerea etapei de consultare a pieței.

„Față de această gravă ilegalitate care demonstrează că ați folosit ilegal informații de la un anumit producător fără să parcurgeți etapa legală a consultării pieței, rezultă încălcarea principiului conform dispozițiilor de transparență și reguli de publicitate, conform art. 54 din HG nr. 395/2016“, se arată în notificarea prealabilă publicată în SICAP.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.