Memorandum de înţelegere între CCIR şi EU SME Center. Daraban: “Regiunea Portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase…”

0
32

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Centrul Uniunii Europene pentru IMM-uri (EU SME Center), în scopul sprijinirii companiilor româneşti care doresc să acceseze piaţa din China.

Acest Memorandum reprezintă o premieră, fiind primul acord de acest gen semnat de o organizaţie din România, reprezentând, astfel, rezultatul concret al eforturilor CCIR în ceea ce priveşte internaţionalizarea business-ului autohton şi susţinerea companiilor mici şi mijlocii.

Semnarea acestui Memorandum trebuie să reprezinte un stimul pentru companiile româneşti care îşi doresc să acceseze şi alte pieţe în afară de cea a Uniunii Europene, pe care deja avem o prezenţă semnificativă. În momentul de faţă, 70% din exporturile româneşti se duc către Uniunea Europeană. Mai avem un procent de 15% exporturi în ţările europene non-UE, iar în restul statelor lumii 15%. Cred că acestea din urmă sunt pieţele pe care noi ne putem dezvolta. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o diplomaţie economică puternică şi adaptată la cerinţele mediului de afaceri autohton. CCIR îşi propune, prin acest parteneriat, să faciliteze intrarea şi dezvoltarea companiilor româneşti pe piaţa chineză şi să asigure accesul la materialele cuprinzătoare puse la dispoziţiei de Centrul Uniunii Europene pentru IMM-uri pentru întreg mediul de afaceri din România”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

El a subliniat că posibilităţile de cooperare sunt multiple, fiind vorba despre una dintre cele mai puternice economii din lume.


Aş vrea doar să amintesc Portul Constanţa, care reprezintă o oportunitate uriaşă din acest punct de vedere, prin poziţia cheie din Marea Neagră şi care poate deveni un hub logistic important în mişcarea şi stocarea bunurilor aduse din China pentru piaţa românească şi pentru Europa. De asemenea, regiunea Portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a punctat Daraban.

Centrul UE pentru IMM-uri oferă o gamă cuprinzătoare de servicii practice de asistenţă pentru IMM-urile care doresc să facă afaceri în China. Centrul oferă consiliere şi sprijin în patru domenii, şi anume: dezvoltarea afacerii, drept, standarde şi conformitate şi resurse umane. Colaborând cu experţi externi din întreaga lume, Centrul transformă cunoştinţele şi experienţa acumulată în instrumente şi servicii practice de afaceri accesibile online.

Centrul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de un consorţiu de cinci parteneri: Camera de Comerţ China – Italia, Consiliul de Afaceri China-Marea Britanie, Camera de Comerţ Daneză din China, Eurochambres şi Camera de Comerţ a Uniunii Europene din China.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.