Doi ani cu suspendare pentru un șofer care a accidentat mortal un pieton pe trecere

1
3741
V. Gheorghe

Fiul unui bărbat care a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni se declară nemulțumit de pedeapsa primită de șoferul vinovat de moartea tatălui său. Într-o postare făcută pe Facebook, fiul victimei susține că justiția este prea blândă în astfel de cazuri.

Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui accident rutier, produs pe data de 8 octombrie 2019, în stațiunea Mamaia. Potrivit fiului victimei, cât și a datelor aflate la dosar, bărbatul traversa regulamentar șoseaua, în dreptul hotelului Splendid unde lucra ca bucătar, pe trecerea de pietoni, iar toate mașinile opriseră pentru a-i permite traversarea. Mai puţin una, inscripționată BGS (Divizia Medicală), care a depășit coloana de mașini pe contrasens și l-a accidentat pe pieton după ce traversase deja jumătate de bulevard. Au fost solicitate echipajele de prim-ajutor și de poliție, însă bărbatul și-a pierdut viața, în urma leziunilor provocate de impact, incompatibile cu viața. De precizat că atât șoferul, O. Gheorghe (fost polițist de peniteniar la Poarta Albă), cât și familia bărbatului decedat, V. Gheorghe (cunoscut bucătar), sunt din Năvodari.

Dosarul a fost soluționat, iar la finalul procesului, instanța de fond, Judecătoria Constanța, l-a găsit vinovat pe șoferul respectiv, iar joi, 14 inuarie, l-a condamnat la o pedapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, plus plata unor despăgubiri. Se pare că această decizie a magistraților nu este pe placul familiei victimei, iar fiul acestuia, care s-a constituit parte civilă, și-a manifestat nemulțumirea pe Facebook.

“Pe scurt, ai voie să omori un om nevinovat pe trecerea de pietoni, scapi doar cu o pedeapsă de doar 2 ani cu suspendare, cu 80 zile în folosul comunității (unde m-aș mira să îl vadă cineva măcar 1 zi), orașul Năvodari este un oraș micuț, gândiți-vă că sunt rude, vecini, anturaj al inculpatului care nu știu de crima pe care a produs-o acest monstru care nu a aprins măcar o lumânare în memoria tatălui meu, doar se “plângea” pe la tribunal, în fața judecătorului, că săracul a trebuit să plătească 10 ședințe de terapie la psiholog, că doar el este persoana traumatizată după uciderea unui om… Mulțumim justiției române! P.s.: am atașat 2 poze cu dovadă, partea cu despăgubirea financiară nu am pus, fiindcă inculpatul nu plătește nici un bănuț din buzunar și nu poate să îl aducă înapoi pe tată, totul se rezumă la justiția română!”, se rată în postarea părții civile.

De precizat că sentința Judecătoriei Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.