Doi copii de 2 și 5 ani au fost transportați de urgență la București, după ce au înghițit medicamente lăsate la întâmplare de bunici

0
367
FOTO CU ROL ILUSTRATIV

Doi copii cu vârste de 2 și 5 ani, intoxicați cu paracetamol, au fost transportați în cursul nopții de duminică spre luni de la Iași la București cu avionul, transmite publicația știripesurse.ro.

Șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei doi copii au fost preluați din Botoșani de o ambulanță SMURD și duși la Iași, unde au fost îmbarcați în cursul nopții într-un avion care i-a transportat la București.

Copiii vor fi internați la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Era necesar transportul lor pentru că sunt copii care riscă să facă insuficiență hepatică, dar și pentru faptul că cei doi sunt din București, fiind în vacanță la bunici, în Botoșani”, a spus Diana Cimpoeșu.

Conform acesteia, din informațiile primite, cei doi copii, de 2 și 5 ani, un băiat și o fetiță, ar fi consumat accidental paracetamol. Astfel, băiatul ar fi luat o doză de trei ori mai mare decât cea permisă.

Tratamentul a început la Botoșani, iar pe timpul transportului le-a fost administrat antidotul”, a mai spus șefa UPU-SMURD Iași, citată de știripesurse.ro.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.