Doi polițiști au fost amendați după ce au parcat pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi

0
618
Doi polițiști din Suceava au fost amendați pentru că au parcat pe două locuri cu handicap. Foto: Monitorul de Suceava

O mașină de poliție a fost surprinsă sâmbătă dimineață în parcarea unui supermarket din orașul Suceava pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. În urma cercetărilor, cei doi polițiști au fost amendați cu 2.000 de lei, relatează Monitorul de Suceava.

Autoturismul Dacia Logan staționa pe două locuri de parcare special amenajate pentru persoanele cu handicap. Echipajul era format dintr-un agent de la Poliția municipiului Suceava și un polițist local. Cei doi agenți au invocat o urgență, anume verificarea unor persoane care deranjau oamenii în zonă.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, a declarat că în urma apariției fotografiei în spațiu public, colegii de la Biroul Rutier Suceava au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care au săvârșit contravenția.

Amenda a fost dată în baza Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu referire la articolul care pedepsește parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, sancțiunea prevăzută de lege fiind amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.