Doi polițiști constănțeni de la Rutieră, declarați incompatibili: erau și instructori auto în timpul liber

0
28932

Doi polițiști din cadrul IPJ Constanța au fost declarați incompatibili de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Este vorba despre un polițist din Mangalia și unul din Poliția Municipiului, ambii de la Rutieră, care au ocupat două funcții simultan.

Potrivit unui raport al ANI de joi, 18 februarie, polițistul Ionel Claudiu Doicaru, polițist în cadrul Poliției Municipiului Mangalia, ”în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția  publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, după cum se arată într-un comunicat al ANI.

De asemenea, polițistul Elvis Omer, din cadrul – Poliția Municipiului Constanța, ”în perioada 12 aprilie 2018 – 20 februarie 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special de agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Constanța, Biroul Rutier, și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Elvis Omer nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, potrivit ANI.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.