Doi puști de 18 ani au smuls bijuteriile unei persoane imobilizate la pat și i-au furat banii, la Eforie

0
245
Foto-arhivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a 3 indivizi, doi de 18 ani și unul de 21 de ani, cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată și furt calificat.

Potrivit probatoriului administrat, în sarcina acestora s-au reținut următoarele:

În noaptea de 23/24.02.2021, prin forțarea și escaladarea gardului imobilului situat în Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a imobilului, au pătruns în locuința persoanelor vătămate M.S, în vârstă de 84 de ani, și M.E., în vârstă de 65 de ani, aceasta din urmă fiind imobilizată la pat, pe care le-au agresat și pe care le-au deposedat prin smulgere de cinci inele, o brățară și două lanțuri din aur, în greutate totală de 97 grame, două telefoane mobile și suma de 6000 lei, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 26.000 lei. Urmare a actelor de violență exercitate asupra persoanelor vătămate, acestea au suferit leziuni traumatice care necesită câte 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Totodată, în noaptea de 15/16.03.2021, în intervalul orar 23:00-01:00, prin escaladarea gardului imobilului situat în Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a locuinței, au pătruns în interior, unde, prin acte de violență și sub amenințarea cu cuțitul, au deposedat o persoană de două telefoane mobile marca Nokia 130 și Nokia 1600, o bicicletă, suma de 300 lei și mai multe cabluri electrice cu inserție de cupru, valoarea totală a prejudiciului fiind de 1200 lei.

Totodată, în noaptea de 20/21.02.2021, împreună cu inculpatul major Ș.O. și suspectul minor M.D., prin forțarea și escaladarea unei ferestre, au pătruns în imobilul nelocuit, situat în loc. Eforie Sud, jud. Constanța, aparținând persoanei vătămate V.A.- L., de unde au sustras opt suluri de cablu electric, o șurubelniță și o cheie tubulară (în valoare totală de 700 lei), pe care le-au introdus în saci și le-au scos din imobil, ulterior abandonând bunurile la poartă, fiind surprinși de un vecin.

În urma cercetărilor s-a reușit identificarea celor implicați, fiind propuși pentru arestarte.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.