Abonați la locuințele de serviciu. Medici care muncesc și stau de aproape 10 ani în Constanța, dar n-au de niciunele în declarația de avere. Vă vine să credeți?

0
2368

În urmă cu aproape 10 ani, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, aducea la malul mării cadre medicale din București, pentru a suplini lipsa acută de personal. Așadar, Spitalul Județean avea, începând cu 2014, nu doar oameni cu experiență, de la Floreasca, dar și peste 20 de apartamente, cumpărate în complexul Summerland, pentru a fi oferite drept locuințe de serviciu noilor medici și asistenți angajați.

Din 2014 și până în prezent, medicii și asistenții veniți din Capitală locuiesc în câteva blocuri de la Summerland. Unii dintre ei și-au întemeiat familii la Constanța și nu fac naveta la București și înapoi. Au salarii mai mult decât decente, funcții de conducere (unii dintre ei), copii mici… dar în continuare nicio locuință personală la Constanța. Cel puțin așa arată declarațiile lor de avere. Pare chiar incredibil ca directorul medical al Spitalului Județean Constanța să aibă doar o mașină proprietate personală, nu-i așa? Care este realitatea? Ea va fi dezvăluită ca urmare a verificărilor care se fac în prezent și, de asemenea, se speră ca bunul simț și moralitatea să îi determine pe cei, care de fapt, și-au cumpărat case la Constanța să elibereze locuințele de serviciu.

Reamintim că zilele acestea s-a declanșat un adevărat scandal pe seama acestor apartamente de la Summerland, cumpărate de Consiliul Județean în 2012 pentru medici. Apartamentele sunt proprietatea CJC, dar în administrarea Spitalului Județean, iar până în prezent nimeni nu a verificat ce se întâmplă cu ele: dacă cei care le ocupă nu le subînchiriază sau dacă au locuințe personale și le țin blocate doar pentru ca vara să își aducă rudele la mare…

Discuțiile despre faptul că unii medici au dobândit, între timp, case, dar utilizează locuințele de serviciu pentru cazarea sezonieră, au izbucnit ca urmare a faptului că CJC a pus în vedere unui număr de patru asistenți să elibereze spațiile. Motivul l-a explicat, pentru Focus Press, președintele CJC, Mihai Lupu – detalii AICI!

Între timp, ca urmare a faptului că au ieșit la iveală date despre medici care au case, dar se folosesc și de locuințele de serviciu, CJC a solicitat declarații pe propria răspundere din partea fiecărui chiriaș de la Summerland în parte.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.