Motivul pentru care cei patru asistenţi cazaţi în blocul Summerland au fost daţi afară

0
5148

Patru asistenți medicali ai Spitalului Județean Constanța trebuie să părăsească locuințele de serviciu din Summerland, în urma unei noi hotărâri a Consiliului Județean. Aceștia ocupau fiecare apartamente de peste 100mp, cu două sau trei camere, deși ele erau destinate, initial, medicilor.

Consilierii județeni constănțeni au aprobat, în data de 17 februarie a.c., proiectul de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a patru locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord, care sunt proprietatea publică a Județului Constanța.

Trei dintre cei patru asistenți medicali ai Spitalul Județean Constanța care trebuie să părăsească acestea apartamente, au depus plângeri prealabile împotriva hotărârii Consiliului Județean Constanța, astfel că aleșii județeni vor vota, miercuri, 24 martie a.c., proiectele de hotărâre de respingere a celor trei plângeri.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, toate cele 25 de locuințe de serviciu care au fost transmise în administrarea Spitalului Județean în 2014, fuseseră cumpărate, în 2012, pentru medici specialiști transferați din țară și străinătate, nu pentru asistenți medicali.

„În primul rând, am propus încetarea dreptului de administrare al Spitalului Județean asupra celor patru locuințe deoarece fusese schimbată destinația acestora. Ele au fost cumpărate pentru a fi închiriate medicilor specialiști care hotărau să vină la Constanța, nu erau destinate asistenților medicali. Iar noi vrem să încurajăm, în continuare, medicii specialiști să vină la Spitalul Județean. Acum, dacă vrem să aducem unul la Constanța, pentru că reprezintă plus valoare pentru serviciile medicale oferite, ce facem, îl trimitem la hotel?

Mai mult, sunt peste 1.000 de medici rezidenți în Spitalul Județean. Ei de ce să nu beneficieze de locuințe de serviciu, dar acești patru asistenți medicali da? În contractul colectiv de muncă nu se prevede că le asigurăm locuințe de serviciu, de ce le-am oferi doar celor patru?

Astfel, reparăm și o nedreptate pentru toți asistenții medicali din Spitalul Județean. De ce doar aceștia patru să beneficieze de locuințe de serviciu și restul nu? Niciun alt asistent nu are locuință de serviciu, doar ei“, ne-a declarat Mihai Lupu.  

În plus, cei patru asistenți medicali beneficiau fiecare, în Summerland, de apartamente cu două sau trei camere și suprafețe cuprinse între 106,32 și 123,19mp. Asta deși locuiau singuri.

„Este normal ca o singură persoană să locuiască în trei camere, având la dispoziție peste 100mp utili? Iar medici din Spitalul Județean cu familii sau care doresc să își întemeieze o familie să nu beneficieze de aceste locuințe de serviciu?

Oricum, vom verifica situația tuturor celor 25 de apartamente, pentru că în plângerile prealabile cei trei au precizat că o parte dintre beneficiarii acestor locuințe de serviciu au, la acest moment, alte imobile în proprietate. Dacă acest fapt se confirmă, voi propune încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Județean și asupra altor locuințe“, a mai precizat președintele C.J.C.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.