Regulamentul parcărilor din Constanța NU va fi votat în această lună

1
3255

Consiliul Local al Municipiului Constanța a fost convocat pentru o nouă ședință ordinară vineri, 26 martie a.c. Pe ordinea de zi a acesteia nu se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea noului regulament al parcărilor, iar reprezentații Primăriei susțin că nu va fi inclus nici pe o ordine suplimentară a ședinței.

Consilierii locali constănțeni vor vota vineri, 26 martie a.c, începând cu ora 14.30, 22 de proiecte de hotărâre, majoritatea inițiate de primarul Vergil Chițac. Printre acestea nu se află și cel privind aprobarea noului regulament al parcărilor.

Reamintim că edilul-șef a declarat, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii februarie a.c. (când acesta fusese propus spre vot), că regulamentul va fi supus votului aleșilor locali într-o ședință viitoare, iar până la aceasta, el va rămâne în consultare publică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, acesta nu putea fi inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliul Local din această lună deoarece nu au trecut 30 de zile lucrătoare de la publicarea formei integrale a regulamentului.

Culmea, forma integrală a acestuia nu există nici acum pe site-ul Primăriei, există forma consolidată fără anexe, din data de 19 februrie a.c. (deci cea dinainte de a fi retras de la vot), anexele publicate după ședința de Consiliu Local din data de 26 februarie a.c. și anexele modificate, prezentate în data de 4 martie a.c.   

În plus, în pofida celor două declarații de mai sus, pe site-ul Primăriei nu există niciun anunț cu privire la faptul că Regulamentul părcărilor se află, în continuare, în consultare publică, știm acest lucru doar de la primarul Vergil Chițac. Astfel, până când sau dacă mai putem trimite propuneri și observații cu privire la acesta nu știm nimic.

O adevărată harababură și nimic clar, deși acest regulament a creat un adevărat scandal în Constanța.

Reamintim că, în 4 martie a.c., au fost publicate anexele modificate ale Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța, fiind realizate schimbări cu privire la parcările incluse în Zona 1 (fiind stabilite Zona 1A și Zona 1B), dar și cu privire la tarifele de parcare. Astfel, nu se mai dorește să achităm 7 lei/oră pentru a parca în centrul orașului, ci doar 5 lei/oră (Zona 1A) și 3,5 lei/oră (Zona 1B).

Și pentru parcările din Zona 2 s-a stabilit un nou tarif, de 2 lei/oră (în loc de 4 lei). Iar vinietele vor avea prețuri mai mici: 20 de lei/zi, 125 de lei/1 săptămână, 200 de lei/1 lună.

În plus, toate aceste noi tarife includ T.V.A., nu îl mai plătim în plus.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. actuala administrație s-a văzut cât de competentă este ca-n 6 luni de zile n-au putut rezolva un lucru parcările și mai este puțin s- ncepe sezonul sa vezi harababura prin oraș ca numai știe lumea ce sa facă asta-i echipa de profesioniști cu care se lauda chitac in campanie și-a mai luat și pe Ovanesian ori cum o cheamă și-a pus-o city mananger mai bine ii spunea city suge bani primariei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.