Condamnat pentru uciderea unui copil, ar putea primi un supliment de pedeapsă după ce a evadat de sub nasul gardienilor

0
914
sursa foto: zf.ro

Valentin Perdetcu, deținutul evadat în 2017 de la punctul de lucru de la Lumina, s-a aflat în fața instanței de fond. Pe lângă pedeapsa pe care acesta o execută, pentru omor, pușcăriașul ar putea fi condamnat, din nou, pentru evadare.

Deţinutul Valentin Perdetcu, de 41 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, după ce a omorât un copil, a evadat la începutul lunii august 2017, de la punctul de lucru de la SC Avicola SA Lumina. El făcea parte dintr-un grup de 13 deţinuţi, care executau muncă necalificată, sub supraveghere. Bărbatul, în vârstă de 38 ani la momentul respectiv, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamţ, executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017.

Evadatul a fost prins după câteva ore, în judeţul Vrancea, în timp ce se deplasa în localitatea Tişiţa, situată la aproximativ 20 kilometri de Focşani. A fost capturatși încarcerat la Penitenciarul Focşani, după care a ajuns înapoi la Poarta Albă.

Astfel, în timp ce își executa pedeapsa de 20 de ani, pentru omor, s-a ales cu un nou dosar penal, pentru evadare, pentru care, probabil, îi va aduce câțiva ani de închisoare în plus, adăugați la pedeapsa pe care o execută în acest moment.

Revenind în prezent, dosarul său a fost pe masa instanței, la Judecătoria Constanța, vineri, 19 martie, când magistrații au dispus un nou termen pentru luna aprilie, pentru continuarea cercetării judecătorești.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.