Donald Trump își vinde hotelul de lux din Washigton

0
75
sursa foto: washingtonian.com

Fostul preşedinte american Donald Trump se află în negocieri avansate cu firma investiţii CGI Merchant Group pentru a-i vinde drepturile asupra unui hotel de lux din Washington, D.C., într-o tranzacţie cu o valoare de peste 370 de milioane de dolari, informează un articol publicat marţi în The Wall Street Journal.


Clădirea este deţinută de Guvernul federal american dar contractul de închiriere se întinde pe o durată de aproximativ 100 de ani. Deschis în 2016, hotelul a devenit un fel de club al Partidului Republican, atrăgând fani, lobby-işti, parlamentari şi alte persoane cu legături de afaceri cu administraţia Trump. Gradul de frecventare a scăzut după înfrângerea suferită de miliardarul republican la scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

Un raport al unei comisii parlamentare publicat vineri arată că hotelul a înregistrat pierderi de peste 70 de milioane de dolari de la data inaugurării şi până la finalul lui 2020, cifre contestate de Trump Organization.

Valoarea tranzacţiei ar putea să se ridice la aproape 400 de milioane de dolari, adică aproape dublul sumei cheltuite de Trump Organization pentru a transforma fosta clădire guvernamentală într-un hotel de lux, susţin sursele.

Hotelul de lux din Washington, D.C., a fost o bijuterie din portofoliul familiei Trump. În 2012, familia Trump a reuşit să devanseze o serie de nume importante din industria hotelieră, inclusiv Marriott International Inc. şi Hilton, pentru contractul de închiriere a fostului sediu al Post Office. Potrivit surselor, promisiunea făcută de familia Trump, că va cheltui 200 de milioane de dolari pentru a renova şi transforma clădirea din secolul 19 într-un hotel de lux modern, a fost cea mai bună ofertă, notează publika.md

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.