“Dorel” de la Locală lovește din nou: a dat amendă și a întors din drum o platformă de intervenție, care trebuia să tracteze o dubă plină cu butelii, în Mamaia

1
7149
Echipaj al Poliției Locale Constanța

Un constănțean a cerut anularea unei hotărâri de consiliu local din 2020 care, din câte se pare, a fost prost interpretată de cei care o pun în aplicare, adică polițiștii de la Locală. Asta pentru că, ori nu au citit conținutul actului normativ, ori l-au citit și nu l-au înțeles. Aceste aspecte dăunează, în schimb, buzunarelor altor persoane, care trebuie să piardă, ulterior, timp și bani prin instanțe pentru a demonstra că cei care au aplicat ”legea” nu au avut dreptate.

În speță, Florin C. din Constanța, a solicitat, luni, printr-o acțiune depusă la Tribunalul Constanța – Secția de contencios administrativ și fiscal, anularea Anexei 6 a HCL NR 433/2020 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021.

Mai exact, bărbatul a atacat hotărârea care reglementează taxa de tramă stradală pentru autovehiculele care depășesc un anumit tonaj, după ce, în prealabil, a atacat două procese verbale de contravenție emise de reprezentanții Poliției Locale.

Potrivit avocatului Florin Scupra din Baroul Constanța, constănțeanul, care deține o societate de tractări auto, a fost amendat de două ori pentru depășirea tonajului și, implicit, neplata taxei de tramă stradală, în condițiile în care această taxă este percepută operatorilor economici care au ca activitate transportul de mărfuri și materiale de construcții, nicidecum autoutilitarelor de intervenție.

Asta pentru că, așa cum spuneam, administratorul societății de tractări au fost sancționat de polițiștii locali în timpul unei intervenții. Mai axect, în cursul verii care tocmai a trecut, reclamantul a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia, în zona ”Butoaie”, pentru a ridica pe platformă și transporta o dubă plină cu butelii care rămăsese în mijlocul drumului și bloca circulația. Platforma a fost trimisă spre zona indicată, fiind condusă de un angajat. Undeva în stațiune, aceasta a fost oprită de un echipaj de la Locală care a cerut dovada plății taxei de tramă stradală. Degeaba li s-a explicat că este o mașină de intervenție, pentru care hotărârea de consiliu invocată nu prevede taxă de tramă stradală. Nici nu au vrut să audă. Au aplicat o amendă pe numele proprietarului firmei (nu pe a șoferului – n.r.) pentru depășirea tonajului de maxim admis în stațiune, de 5 tone, dar au și întors platforma din drum.

”Era normal să trimită o platformă mai mare de 5 tone, pentru că era o dubă plină cu butelii. Însă pe indicatorul aflat la intrare în Mamaia scrie clar, că este interzis accesul vehiculelor cu masa mai mare de 5 tone, cu excepția autovehiculelor primăriei și de intervenție”, ne-a mai declarat Florin Scupra, avocatul reclamantului.

Și într-adevăr, indicatoarele amplasate la toate intrările în stațiunea Mamaia confirmă spusele avocatului.

Mai departe, așa cum arătam mai sus, procesul verbal de contravenție a fost atacat în instanță, ca și prevederile hotărârii de consiliu invocate. Dosarul a fost înregistrat luni, 27 septembrie, urmând ca instanța să stabilească data primului termen pe fond.

De reamintit constănțenilor că reprezentanții Poliției Locale Constanța au aplicat amenzi, în municipiu, și în cazul unor mașini de marfă, pe motiv că nu erau staționate în parcări special amenajate pentru astfel de vehicule, în condițiile în care, în toată Constanța, nici nu există astfel de parcări speciale pentru vehicule de peste 3,5 tone destinate transportului de mărfuri.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Autovehiculele agabaritice nu au ce cauta peste noapte in oras. Blocheaza parcarea celorlalti, distrug asfaltul si retelele subterane prin greutatea lor. Solutia este conditionarea inmatricularii de existenta unui loc de parcare adecvat ca zona si dimensiuni.
    Si revenim la necesitatea de a inscrie toate locurile de parcare in Cartea funciara, ca prim pas spre un oras civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.