Judecătorii constănţeni au respins acţiunea PSD-istului Daniel Tudorache, împotriva foștilor miniștri Nelu Tătaru și Monica Anisie, cu privire la obligația purtării măștii în şcoli

0
228

Deputatul PSD, Daniel Tudorache, cel care i-a chemat în judecată pe foștii miniștrii ai Sănătății și Educației, pentru anularea unui Ordin, a pierdut procesul. Cauza a fost analizată de judecătorii Curțiid e Apel Constanța.

În speță, social-democratul Daniel Tudorache, membru în Camera Deputaților, i-a dat în judecată pe foștii miniștrii Nelu Tătaru și Monica Anisie, de la Sănătate și Educație, dar și ministerele în sine, cu privire la Ordinul nr. 5487/1494/2020 ”pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”.

Demnitarul social-democrat a dat în judecată cele două instituții și pe cei doi foști miniștri la Curtea de Apel Constanța, iar dosarul a fost înregistrat în februarie, pe Secția 2 Civilă de contencios administrativ li fiscal, iar obiectul dosarului este ”Obligaţia de a face-Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020”.

Este vorba despre ordinul comun al celor două ministere din toamna anului trecut, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la începutul anului școlar în curs. Acest ordin prevede, printre altele, purtarea măștilor de către elevi, atât în interiorul școlilor, cât și în exterior, plus alte norme restrictive.

Numai că judecătorii constănțeni nu au fost la unison cu opiniile deputatului PSD și cu argumentele acestuia, motiv pentru care au respins atît acțiunea, cât și excepțiile invocate.

Sentinţa civilă nr. 183/CA / 28 sept. 2021 Respinge toate excepţiile invocate ca nefondate. Respinge acţiunea ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se poate depune la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată la 28.09.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în încheierea de ședință.

Cercetat penal de DNA pentru trafic de influență

Daniel Tudorache nu este, la rândul lui, nici pe departe ”ușă de biserică”, așa cum se pretinde. În urmă cu un an, Tudorache a fost citat la DNA pentru a da lămuriri în dosarul privind achiziţia de tablete pentru copiii din Sectorul 1, pe vremea când era primar, asta după ce, în prealabil, procurorii DNA au făcut 38 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două dosare în care sunt cercetate fapte de corupţie.
Astfel, Tudorache a ajuns să fie anchetat pentru trafic de influență și spălare a banilor, motiv pentru care a anunțat, la vremea aceea, că se suspendă din PSD.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor. În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.