Dosar penal „in rem“ după escapada tinerilor din Vaslui pe litoral și „deplasarea“ ambulanțierului pentru a-și duce acasă fiica bolnavă de COVID-19

0
1277
Ambulanță și SMURD în curtea SCJU Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Gestul ambulanțierului din Vaslui care a plecat cu autospeciala pentru a-și lua din Costinești fiica bolnavă de COVID-19 și care era contact direct al acesteia și ar fi trebuit să stea în izolare a dus la deschiderea unui dosar de cercetare penală.

Un grup de tineri din Vaslui au ajuns la începutul lunii august în Costinești, unde s-au cazat la mai multe pensiuni. Înainte de asta, au fost la un majorat, iar după petrecere mulți au prezentat semne de răceală și au fost testați pentru COVID-19. Nu au mai așteptat rezultatele și au plecat din localitate, oprindu-se pe litoral.

Printre ei se afla și o adolescentă care a fost confirmată pozitiv la COVID-19. Când i-a fost comunicat rezultatul, tatăl său, ambulanțier la SAJ Vaslui, a plecat val vârtej spre litoral, deși era contact direct al fiicei și ar fi trebuit, potrivit legii, să stea în carantină la domiciliu. Restul tinerilor s-au întors acasă cu un microbuz, iar pe plan local au fost făcute verificări și anchete.

În Vaslui, polițiștii au deschis un dosar penal „in rem“ pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ancheta desfășurându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

De asemenea, se verifică și modul în care ambulanțierul a plecat cu autospeciala, dacă avea aprobări, fiind în curs și o anchetă disciplinară.

Anchetatorii verifică dacă tatăl fetei, ambulanţier, a luat permisiune de la DSP să plece cu ambulanţa după fată, fiind contact direct al acesteia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-a aflat personal duminică 9 august la SAJ Vaslui pentru a verifica în teren situația, acesta precizând că va fi făcută și o verificare a Corpului de Control.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.