Dosarul „10 august”: Curtea de Apel București va analiza luni cererea de redeschidere a cazului

0
191

Curtea de Apel București (CAB) va analiza luni cererea procurorilor DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în cazul violențelor stradale din 10 august 2018 și care vizează șefii din Jandarmerie.

CAB ar fi trebuit să ia în discuție joi solicitarea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale însă a stabilit „termen de judecată la data de 10 august, pentru când se citează intimaţii care nu au termen în cunoştinţă”, conform deciziei de joi a CAB.

DIICOT a anunțat, marți, redeschiderea dosarului „10 August”, astfel că foștii șefi ai Jandarmeriei vor fi din nou urmăriți penal. Șefa DIICOT, Giorgiana Hosu, infirmă, astfel, în parte, ordonanța de clasare a cazului.

Procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus, marți, admiterea plângerilor formulate de către petenți împotriva ordonanței din data de 26 iunie emisă în dosarul „10 August” și infirmă, în parte, ordonanța.

Infirmarea în parte a Ordonanței din data de 26.06.2020 emisă în dosarul numărul 2122/D/P/2019 cu privire la dispozițiile de clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior Cazan Laurențiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin a infracțiunilor de abuz în serviciu (…), participaţie improprie la purtare abuzivă (…), participaţie improprie la fals intelectual (…), participaţie improprie la uz de fals (…), complicitate la abuz în serviciu (…) și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”, potrivit DIICOT.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.