Dosarul „10 august“ se redeschide, a decis Curtea de Apel București

0
197
Incidente la protestul diasporei, in Bucuresti, Vineri, 10 August 2018. Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Curtea de Apel București a decis în cursul zilei de vineri 16 apeilie redeschiderea dosarului „10 august”, dosar ce îi vizează pe șefii Jandarmeriei Române care au coordonat intervenția din Piața Victoriei.

Instanța de judecată a dat câștig de cauză unuia dintre cei care au fost răniți în timpul manifestațiilor, Ion Crăciunescu. Acesta a atacat xDIICOT de clasare a dosarului 10 august vizând conducerea Jandarmeriei.

”Solutia pe scurt: Dosar nr. 26619/3/2020 Incheiere: În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Crăciuneanu Ioan împotriva ordonanței nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi, în consecinţă,: Desfiinţează ordonanța nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în privința soluțiilor de:

clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, CHIRICĂ MIHAI DAN, CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă:

  • clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual și participaţie improprie la uz de fals
  • clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă
  • clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului”

M-am bucurat foarte mult la aflarea deciziei Curții de Apel și am încredere că Justiția va face dreptate. Este important ca toți cei care au încălcat legea să răspundă. Noi, cei care am fost acolo, vrem să știm adevărul și vrem ca vinovății să plătească. Într-un stat de drept, nu poți să reacționezi violent, dând cu gaze lacrimogene, cu tuburi de apă, bătând și călcând în picioare protestatari pașnici. Am fost acolo, pe 10 August, eu și mulți dintre colegii mei. Am simțit pe pielea mea violența. Cine sunt cei care au dat ordinele represaliilor violente împotriva manifestanților care erau absolut pașnici. Mulți dintre ei veniseră cu copiii în brațe“ a declarat Cristina Rizea.

C.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.