Dosarul ”Caracal” merge mai departe; cererile de refacere a anchetei au fost respinse

0
156

Decizie crucială la Tribunalul Olt, în dosarul ”Caracal”. Magistrații au respins solicitările formulate de familiile celor două fete dispărute, care au cerut refacerea anchetei. De asemenea, instanța a respins și cererea lui Gheorghe Dincă, principalul inculpat în acest dosar, care a cerut, de asemenea, refacerea de la 0 a anchetei penale, întrucât, spune el, ceea ce a declarat în fața celor care îl anchetau s-a făcut sub presiune și nu corespunde adevărului.

Pe data de 20 mai a.c., a avut loc primul termen, în cameră preliminară, când judecătorii au verificat legalitatea probelor administrate până în acel moment. Tot atunci au fost depuse și solicitările familiilor celor două victime, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, care consideră că rechizitoriul a fost făcut ”pe genunchi”. De asemenea, rudele celor două adolescente susțin că fetele sunt în viață.

Rechizitoriul e mai mult decât o fabulație. Această colecție nemaiîntâlnită de abuzuri, ilegalități. Este un semnal de alarmă dacă un judecător acceptă ceea ce este acolo. E un dezastru! Avem trimisă în judecată o persoană pentru o faptă care nu există. Dacă nu dovedești moartea cuiva, cum poți să pedepsești pe cineva? Luiza, legal, nu este decedată”, a afirmat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Mama Luizei a afirmat că nu dorește nimic de la nimeni, vrea doar ca inculpatul să spună adevărul și să declare ce a făcut cu fetele.

Să se uite în ochii mei. Am spus-o și o spun. Nu vreau nimic de la statul român, decât atât. Să ne spună adevărul. Să îmi spună unde e Luiza. Să spună ce s-a întamplat, să spună adevărul. Cred că lecția e învățată într-un an de zile. Nu vreau aberații. Imaginea cu fiica mea înainte de răpire mi-a rămas în minte. Vreau să știu ce s-a întamplat cu adevărat. Jur că voi lupta pentru a afla adevărul… pentru că Luiza nu merită asta”, a spus Monica Melencu, luna trecută, în cadrul unei emisiuni TV.

Reamintim că Gheorghe Dincă, presupus criminal al celor două minore, a fost trimis în judecată de DIICOT la începutul anului, însă starea de urgență a amânat debutul judecății.

Acuzațiile care i se aduc lui Dincă sunt: lipsire de libertate, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre, în timp ce complicele său, Ștefan Risipițeanu, care și-a recunoscut fapta, este acuzat de viol.

Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Dincă ar putea să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor. În ceea ce privește decizia Tribunalului Olt, care a respins sererile de refacere a urmăririi penale, aceasta nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.