UPDATE. Două fete dintr-un centru de plasament din Constanța s-au aruncat pe geam, de la etajul I

0
2903

Joi, 16 septembrie a.c., două fete, în vârstă de 14 ani, dintr-un centru de plasament din Constanța, s-au aruncat pe geam, de la etajul I. Cel mai probabil acestea voiau să fugă.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, „se pare că fata se afla la un etaj superior al clădirii, ar fi coborât scările în fugă și ar fi intrat într-o cameră de la etajul I, de unde ar fi sărit pe geam. S-au ridicat singure, personalul centrului de plasament a sunat imediat la numărul unic de urgență 112, timp în care li s-au acordat primele îngrijiri în cabinetul medical al centrului. Doi asistenți medicali ce deservesc centrul de plasament respectiv le-au însoțit“.

Ambele minore sunt internate la Spitalul Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei“ din Constanța, cu traumatism vertebral.

„Ținem în permanență legătura cu medicii care au grijă de ele și, în continuare, se fac investigații aprofundate și li se administrează tratamentul necesar“, au mai transmis reprezentanții DGASPC.

La nivelul DGASPC Constanța s-a declanșat o anchetă internă, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și de ce fetele au încercat să fugă din centru.

„Dorim să precizăm că beneficiarii sistemului de protecție nu sunt ținuți închiși în aceste centre. Pot pleca oricând doresc, însă există anumite condiții, bineînțeles, printre care: trebuie să aibă bilet de voie, să spună unde, cu cine pleacă și la ce oră se reîntorc în centru“, potrivit DGASPC.

UPDATE. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 15.20, polițiștii Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că două minore, în vârstă de 14 ani, ar fi căzut de la etajul I al unui centru de plasament din municipiul Constanța.

Cele două minore au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Polițiștii Secției 4 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.