Două persoane rănite în urma unei deflagrații într-o locuință

0
184
Pompierii ialomițeni au intervenit la incendiu. FOTO ISU Ialomița

O explozie s-a produs, în dimineața de 19 martie, în jurul orei 1.25, din cauza unor scăpări de gaze combustibile, într-o casă din comuna Gheorghe Doja, județul Ialomița. Deflagrația a fost urmată de un incendiu.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență pompierii de la Garda de intervenție Slobozia a ISU Ialomița, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două echipaje ale SAJ Ialomița – Substația Slobozia.

În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, lângă locuinţă fiind găsită o persoană rănită, o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, care s-a autoevacuat și care prezenta arsuri de gradele I, II şi III pe suprafața corpului. Din interiorul locuinţei salvatorii au salvat o femeie în vârstă de 83 de ani, pe care au predat-o echipajului SAJ, pentru îngrijiri medicale.

După acordarea primului ajutor, victimele conștiente au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În timp ce echipajele medicale acordau primul ajutor victimelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor exploziei.

În urma incendiului, au ars: mobilier, electrocasnice, materiale textile, tavanul din lemn pe aproximativ 20 metri pătrați. Locuința a suferit avarii datorită deflagrației. Intervenția promptă a pompierilor a limitat propagarea incendiului la anexele și casele aflate în proximitatea casei distruse de explozie și incendiu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.