Două spectacole muzicale, în week-end, la Teatrul de Stat Constanța

0
90

Teatrul de Stat Constanța ne invită să ne delectăm, sâmbătă, 5 iunie a.c., cu vocea actriței Mirela Pană, dar și cu talentul comic și muzical al actorilor din comedia franțuzească polițistă de duminică, acompaniați live de un band excelent. Constanta celor două seri este prezența pe scenă a pianistei Elena Gatcin, talentata artistă din Republica Moldova care locuiește de 12 ani la Constanța. De curând, a intrat în semifinala concursului Românii au talent, obținând Golden Buzz de la cântăreața Andra.

Sâmbătă, 5 iunie a.c., ora 19.00, suntem invitați la spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE“, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, multimedia: Cristina Baciu, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu. Regizoarea Carmen Lidia Vidu a fost nominalizată recent la premiile UNITER din acest an.

„«MARIA TĂNASE. O POVESTE» înfățișează o versiune despre viața celebrei cântărețe, cu aspecte ale personalității ei care sunt mai puțin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe și puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actrița și cântăreața Mirela Pană dă viață, cu sensibilitate și talent, Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin“, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Duminică, 6 iunie a.c., tot de la ora 19.00, avem ocazia să vizionăm spectacolul „CRIMA DIN STRADA LOURCINE“, o comedie muzicală de Eugène Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cári.

În distribuție: Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai. Ei sunt acompaniați live de formația alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

„Divertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă, de roman polițist, în care comicul de situație se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicațiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans și tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toții nevoie“, mai precizează Teatrul de Stat Constanța.

Spectatorii sunt asigurați că în teatru sunt aplicate toate măsurile de protecție: nebulizarea spațiilor și distanțarea atât în timpul accesului și ieșirii, cât și în timpul reprezentațiilor.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.