Două trenuri Intercity vor scurta durata călătoriei între Brașov-Constanța și București-Suceava

0
435
Tren de mare viteză - Foto: Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, a anunțat lansarea a două noi trenuri Intercity, Tomis Expres și Ștefan Cel Mare Expres. Traseul dintre Brașov și Constanța ar urma să dureze 4 ore și 20 de minute, față de 5 ore și 20 de minute, cât este în prezent.

Tomis Expres ar urma să facă legătura între Brașov și București, traseu ce ar urma să fie parcurs în 2 ore și 7 minute. Traseul dintre Brașov și Constanța ar urma să fie parcurs în 4 ore și 20 de minute. Ștefan Cel Mare Expres, trenul Intercity ce ar urma să facă legătura între București și Constanța, va parcurge distanța dintre cele două orașe într-o oră și 58 de minute.

Fără trenuri INTERCITY un operator european practic nu există! Aceasta a fost declarația când am preluat CFR Călători la începutul acestui an. Ceea ce ne-am propus atunci, s-a materializat în noul mers al trenurilor unde Tomis Expres si Ștefan Cel Mare Expres respecta atât condițiile de viteza cât si cele de confort impuse trenurilor IC. De exemplu Tomis, cu mers de Intercity, va face intre Brașov si Bucuresti doar 2:07 ore, mai puțin cu 44 de minute decât trenul de acum, pe care-l înlocuiește, iar intre Constanta și București a coborât de la 2:13 ore, sub pragul psihologic de 2 ore (1:58 ore). În total călătoria între munte și mare a scăzut cu exact o oră!! de la 5:20 la 4:20 ore. Trenurile vor avea în compunere si vagoane restaurant, pe lângă vagoanele modernizate de clasa a I-a și a II-a, dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice si uși semi/automate”, a scris Dan Costescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.