Doza 3, cel mai probabil obligatorie pentru cei care vor să călătorească în UE, din vara lui 2022

0
330

Cetățenii Uniunii Europene vor fi nevoiți să se vaccineze cu a treia doză de vaccin antiCOVID pentru a putea călători într-o altă țară din blocul comunitar la vară, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene.

Comisia Europeană vrea să impună o valabilitate a certificatului verde de nouă luni, pentru cei vaccinați antiCOVID cu două doze. După depășirea acestora, certificatul nu va mai fi valabil pentru călătoria în spațiul UE fără a treia doză.

Guvernele UE au început dezbaterea pe această temă. Grecia a propus ca cetățenii să poată călători liber dacă au primit o doză în ultimele șase luni. Dar pentru că imunitatea scade odată cu trecerea timpului, Comisia Europeană a propus ca oamenii să fie considerați acoperiți doar dacă doza finală a vaccinării lor primare a fost în ultimele nouă luni și ca această regulă să se aplice începând cu 10 ianuarie 2022.

Având în vedere că majoritatea cetățenilor UE care au fost vaccinați și-au primit a doua doză în al doilea și al treilea trimestru al anului 2021, acoperirea lor ar expira, în mare parte, până la jumătatea anului viitor.

Executivul UE a propus și acceptarea tuturor vaccinurilor aprobate de Organizația Mondială a Sănătății în scopuri de călătorie, care ar permite accesul și pentru persoanele vaccinate cu vaccinuri chinezești etc.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.