Primarul Chițac pune presiune pe aleșii locali să voteze revocarea PUZ Mamaia?

1
234

Înaintea ședinței Consiliului Local de vineri, 26 noiembrie a.c., primarul Vergil Chițac a decis să precizeze cetățenilor că și el este nemulțumit de autorizarea construirii unui imobil de 15 etaje în Mamaia. Și a reamintit constănțenilor că el a propus aleșilor revocarea PUZ Mamaia și Palazu Mare.

Primarul Vergil Chițac a reintrodus pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului Local proiectele de revocare a Planurilor Urbanistice Zonale Mamaia și Palazu Mare, chiar oferindu-le aleșilor locali posibilitatea de a alege: revocarea sau suspendarea acestora.

Și tocmai joi, 25 noiembrie a.c., fix cu câteva ore înaintea ședinței, acesta a ținut să precizeze public că și el este nemulțumit de autorizarea construirii unui imobil de 15 etaje în Mamaia.

„Dragii mei, am luat cunoștință despre nemulțumirea multora dintre dumneavoastră manifestată în spațiul public și legată de emiterea unei noi autorizații în stațiunea Mamaia, pentru o construcție de 15 etaje. O împărtășesc pe deplin. Sunt, la rândul meu, profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular.

În cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii zece ani a distrus, practic, o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței, unul (supra)aglomerat pentru limitele acceptate atât pentru zonele rezidențiale, cât și pentru cele turistice. Îmi este teamă că, prin supraaglomerarea traficului și prin incapacitatea rețelelor de utilități de a face față nevoilor, vom asista, în curând, la un colaps. Iar despre valoarea estetică a fondului construit în Mamaia nici nu mai amintesc. Aceasta este incompatibilă cu ceea ce Constanța ar trebui să reprezinte din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

Sunt primul care vrea să pună capăt dezmățului urbanistic, dar acest lucru nu stă doar în puterea mea. De decis, decide Consiliul Local“, a declarat Vergil Chițac.

Și reamintește constănțenilor că în luna octombrie a.c. el a propus aleșilor locali revocarea atât a PUZ Mamaia, cât și a PUZ Palazu Mare, ce ar fi afectat multe familii, din cauza ridicării de blocuri lângă locuințe individuale. Dar nu a avut succes.

„În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), voi propune, din nou, și suspendarea lor, nu doar revocarea. În cazul în care proiectele vor fi, din nou, respinse, sper să aflăm cu toții de ce a fost posibilă anularea PUZ Veterani și nu este posibil același lucru în cazul PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare.

Până la revocare/suspendare, subsemnatul, în calitate de primar al municipiului, am obligația legală de a respecta aceste PUZ-uri și de a emite autorizațiile de construire pe care acestea le reglementează. Îi rog pe consilierii locali să țină cont de nemulțumirile dumneavoastră și să voteze revocarea sau suspendarea PUZ-urilor“, a concluzionat Chițac.

V.I.

Citește și:

VIDEO. UPDATE. PUZ-urile stațiunii Mamaia și pentru Palazu Mare rămân, încă, în vigoare – focuspress.ro

Dacă Asociația Constanța Altfel nu a câștigat, primarul Chițac bagă sub nasul consilierilor locali anularea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia – focuspress.ro

Chiţac insistă: proiecte de revocare și suspendare a PUZ-urilor din Mamaia și Palazu Mare. Municipalitatea a mai lansat și un anunț de achiziție pentru actualizarea acestora – focuspress.ro

1 COMENTARIU

  1. Noi suntem prea mici.. dar as vrea sa va rog pe dvs, jurnalisti, sa il intrebati pe dl. Chitac urmatoarul lucru:

    Cand voi primi suma de 400 ron, reprezentand contravaloarea mecanismului de parcare pe care mi l-au ridicat recent de pe locul de parcare ?

    Daca nu imi sunt restituiti banii, vreau mecanismul inapoi. Mi-l pun in balcon, ma mai uit la el din cand in cand. Ca doar este obiectul meu, pe care am dat bani. L-am cumparat legal, am acte doveditoare.

    Daca nu mi se dau nici banii, nici aparatul, voi considera ca acesta mi-a fost furat si voi depune plangere privind furtul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.