Chiţac insistă: proiecte de revocare și suspendare a PUZ-urilor din Mamaia și Palazu Mare. Municipalitatea a mai lansat și un anunț de achiziție pentru actualizarea acestora

1
388
Primarul Vergil Chițac. FOTO Valentin ISPAS

Primăria municipiului Constanța intenționează să cumpere servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism pentru actualizarea mai multor PUZ-uri din mai multe zone din oraș: Palazu Mare, Mamaia, Vetereni, Piața Griviței, Celulozei, Poarta 3 și Poarta 4 (zona taluzului).

Obiectul contractului îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 390 ha, delimitat de bulevardul Tomis, lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu și va studia posibilitatea configurării spațial-funcționale, specific mediului urban, a unui ansamblu de funcțiuni mixte compatibile sau de completare specifice unei zone de locuire.

Municipalitatea dorește actualizarea PUZ-urilor a șase zone din oraș. Interesant este că PUZ-ul stațiunii Mamaia, respectiv Palazu Mare, se află, din nou, pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri, 26 noiembrie a.c. Proiectele de hotărâre vizează revocarea, dar și suspendarea Planului Urbanistic Zonal „Stațiunea Mamaia” și Palazu Mare, după ce în ședința de luna octombrie consilierii locali au votat împotriva suspendării celor două PUZ-uri, dorind să consulte juriști și specialiști pentru a ști dacă este oportun să le revoce.

Pe ordinea se află câte două proiecte de hotărâre pentru aceste două planuri urbanistice zonale, unul de revocare, altul de suspendare.

Municipalitatea motivează dorința de a suspenda sau revoca aceste două PUZ-uri prin faptul că în Regulamentul local de urbanism nu sunt specificate limitele minime și maxime al regimului de înălțime admis, ceea ce a condus la construcții de imobile de la P+1 la P+18 etaje, ba chiar și P+25 Etaje.

Mai mult, în proiectul de hotărâre de suspendare a PUZ-ului din stațiunea Mamaia, este specificat că se dorește renunțarea la supraetajarea Hotelului Rex, “monument de valoare națională” și renunțarea la propunerea de amplasare a noului centru al stațiunii în zona Cazinoului.

Revenind la anunțul lansat de municipalitate, privind actualizarea PUZ-urilor din stațiunea Mamaia, cartierele Palazu Mare și Veterani, precum și zonele Piața Griviței, Celulozei, Poarta 3, Poarta 4, valoarea estimată fără TVA este de 3.878.865 de lei.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Decat sa faca PUZ-uri noi cu 3.878.865 de lei fara TVA (care vor fi gata in 2 ani), mai bine termina PUG-ul care e deja inceput la un pret total de doar 5.000.000 lei fara TVA si care va fi gata tot in 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.