Dr. Adriana Câmpeanu, despre TBC: “În această criză sanitară fără precedent nu trebuie să uităm însă de pericolele care ne pândesc de foarte mult timp”

0
502
Dr. Adriana Teodora Câmpeanu
Dr. Adriana Teodora Câmpeanu

În contextul Zilei Mondiale împotriva Tuberculozei, medicul Adriana Teodora Câmpeanu susţine că, în această perioadă grea, în această criză sanitară fără precedent, nu trebuie să uităm însă de pericolele care ne pândesc de foarte mult timp.

Tuberculoza este în continuare o problemă majoră de sănătate publică în România, chiar dacă pandemia COVID-19 a acaparat, aproape în totalitate, atenția și preocupările noastre din ultimul an. În ciuda restricțiilor, marcăm astăzi Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei și vreau să transmit mesajul Parteneriatului Stop TB România:”Mergi la medic! Pentru tine şi pentru cei dragi ţie. Ești important pentru tine și pentru cei din jurul tău. Dacă ai simptome, mergi la medic cât mai repede. Ție îți va fi mai ușor să treci peste boală, iar familia, prietenii, colegii de muncă se vor bucura sa te aibă alături activ și sănătos“, susţine dr. Adriana Câmpeanu, președintele Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din Constanţa, dar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Tuberculoza este boala infecțioasă care ucide cei mai mulți oameni anual pe planetă. În România rata mortalității este de 4.1 la suta de mii de locuitori în 2019, înregistrând, în ciuda eforturilor depuse, un trend cvasi staționar (4,2%000 în 2018).

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.