Dr. Corina Mitroi Maxim: “Ce păcat că am avut dreptate. Colectivul de la Infecțioase așteaptă o reacție promptă din partea autorităților responsabile pentru resuscitarea instituției noastre, în beneficiul întregului județ”

0
367
Corina Mitroi Maxim

Colectivul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța așteaptă o reacție promptă din partea autorităților responsabile, locale dar și centrale, pentru resuscitarea instituției, în beneficiul pacienților întregului județ și a celor circa 300 de angajați.

În cest sens, a fost trimisă o invitație către mai multe structuri (Primărie, DSP, DSU, SAJ) în vederea stabilirii cu celeritate a unei întâlniri, pentru a se identifica soluțiile, susține dr. Corina Mitroi Maxim.

Iată mesajul integral al medicului:

“Ce păcat că am avut dreptate!

Ziua de 01.10.2021 nu trebuie să fie uitată!!
Da, familiile celor dispăruți nu vor uita niciodată această tragedie fără margini… supraviețuitorii nu vor uita…medicii, asistentele, infirmierele, studenții voluntari …nici ei nu vor uita!
Dar oare e suficient?!
Ca acest sumbru clasament al morții (Colectiv, Piatra Neamț, Balș) să se oprească aici, se impune să reacționăm cu toții! Întreaga societate civilă să fie unită!
Să-i obligăm pe cei ce nu trebuie să uite, să termine cu declarațiile sforăitoare, cu demagogia, cu promisiunile, cu mesajele de condoleanțe și să se apuce, dracului de treabă, o dată pentru totdeauna!! Pentru că, așa cum am mai scris în trecut…mor ai noștri în aceste spitale!!

Când vom avea spitale noi?! Când? Câți bani europeni și câte proiecte europene ați accesat, ca să construiți spitale?!
V-am mai adresat această întrebare…Acum o adresez punctual.
Când se va construi, de exemplu, de la zero, un spital de Boli Infectioase în Constanța? O maternitate? Un spital de Pediatrie?
Până când mai trebuie să așteptăm?
Faceți ceva și faceți repede!! Pentru că tragedia se va mai repeta!! Iar si iar! Când veți înțelege că nu se mai poate continua așa?!! Să nu spuneți că nu sunt bani!! Pentru că sunt!! Să nu spuneți că există proiecte dar că va dura timp până la implementarea lor pentru că nu mai avem timp. A expirat!

Poate că dvs, decidenții, credeți că nu aveți nevoie de sistemul medical autohton…că trageți o fugă până la Viena sau mai știu eu, unde și vă rezolvați problemele!
Dar nasol, în pandemie, granițele au mai fost închise, iar vienezii sau nemții și-au ținut paturile pentru cetățenii lor!! Și ați ajuns să fiți tratați și pe plaiuri mioritice!
În spitalele acelea ceaușiste, cârpite, vechi, cu instalații electrice depășite, în care noi muncim și pacienții ne mor, arși de vii! Nu prea vă convine, nu?!

Toată pandemia am auzit vorbindu-se numai de cazurile critice din terapiile intensive! Dar aveți idee câte cazuri grave am gestionat noi, infecționiștii in secțiile obișnuite, supuși unor presiuni și suprasolicitări fantastice?! Riscând în fiecare zi?! CPAP uri in sectii, debitmetre duble cu fluxuri de zeci de litri de O2, cazuri de diabet dezechilibrate, de cardiaci decompensați și câte și mai câte….
Infecționiștii au strâns rândurile și au tras la aceeași galeră pentru salvarea a cât mai multor vieți! Nu așteptăm medalii, nu vrem să ne numiți eroi, nici măcar mulțumiri nu vrem…Doar vrem să știți! Si câte am mai vrea să știți….

Și mai subliniez că de-a lungul timpului, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost vârful de lance în gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea, de gripă de ex, din 2009, apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum, de Covid19.

Oare ce se va întâmpla acum cu afluxul de pacienți pozitivi, gravi?!…Unde se vor duce? Vor face față spitalele rămase?Poate că da….dar în detrimentul bolnavilor cronici, care din nou vor fi perdanții!
Aceasta e realitatea crudă!

Vai de noi, vai de poporul ăsta nenorocit, amărât și bătut de soartă, care e condamnat să primească…doar mici și bere!
Ne-ați divizat, ne-ați scindat și ne-ați asmuțit unii împotriva celorlalți!
Cadrele medicale pe de o parte si restul populației, de cealaltă parte!
Vaccinatii de-o parte, fără restricții, chiar si pozitivi, lăsați să circule, deși si ei pot transmite boala… și nevaccinații de cealaltă parte, puși la zid, discriminați! Haos!

Am fost întrebată la un moment dat, ieri, în ce calitate vorbesc, cine sunt eu ca să îmi exprim părerile…
Răspunsul e cât se poate de simplu: sunt doar un medic aflat în slujba bolnavului. Atât și nimic mai mult!

P.s. Colectivul de la Infecțioase așteaptă o reacție promptă din partea autorităților responsabile, locale dar și centrale pentru resuscitarea instituției noastre, în beneficiul pacienților întregului județ dar și a celor circa 300 de angajați ai spitalului. În acest sens, a fost trimisă o invitație către mai multe structuri (Primărie, DSP, DSU, SAJ) în vederea stabilirii cu celeritate a unei întâlniri, pentru a se identifica soluțiile. Așteptăm!”

A. V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.