Dr. Corina Mitroi-Maxim a avertizat: “Știți de câte ori, în această pandemie, noi, medici și asistente, ne-am depășit competența pentru a ne ajuta pacienții? Improvizații cu 2 surse de oxigen la același pacient?!”

2
161971
Corina Mitroi Maxim

Majoritatea unităților sanitare din Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu. Situaţia aceasta este întâlnită şi la alte spitale din ţară. Tragedia de la ATI din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțeioase din Constanța a pus pe jar autorităţile. În total șapte pacienți şi-au piedut viaţa în incendiul de la ATI. 

Iată ce declara medicul Corina Mitroi Maxim, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, în luna ianuarie 2021:

In spitalele vechi, ceaușiste, renovate doar pe alocuri si niciodata complet, vine periodic ANMCSul ca sa verifice daca avem proceduri operationale updatate si daca le respectam întru totul. Pentru fiecare pàrț emanat, tre’ să ai procedură…că doar nu-l dai…așa, pur si simplu…In tarile civilizate, îsi au sensul…In țara bananieră, Românica, nu prea…Bine că ne acoperim de hârtii si de proceduri care mai de care mai stufoase, de comitete si alte cele care fac controale peste controale…in ideea de a se obtine acreditarea spitalelor de catre ANMCS…ca să fie bine și nu rău!Formă fără fond…cerem acreditarea unor spitale depășite fizic și moral, în care infectiile intraspitalicesti sunt inerente. Pentru că, mai ales acum, in pandemie, ingramadim pacientii, unii peste altii, claie peste gramadă. Pentru ca nu avem alternativă.Corpul medical este mereu hulit că vrea doar salarii, sporuri…că nu țipă si pentru conditiile de lucru. Nu e chiar asa…Stiti de cate ori, in aceasta pandemie, noi, medici si asistente, ne-am depasit competenta pentru a ne ajuta pacientii? Pentru a le da o sansa in plus?! Improvizatii cu 2 surse de oxigen la acelasi pacient?! Mască de CPAP in sectie obisnuita de boli infectioase pentru ca in STI nu exista niciun loc?! Câtă vreme, merge bine…pe principul, las’ că merge și așa…e bine…Dar când se intâmplă ceva?! Când se produce un incendiu, de ex?! Cine e de vină? Cine raspunde? Boii care si-au depasit competenta, ca sa nu si lase pacientii sa moara?!Ca atare, nu trebuie să lăsați totul numai pe umerii nostri! Ce ar fi să țipăm cu toții…că trebuie sa se construiasca SPITALE NOI! Si sa lasam de o parte, o dată pentru totdeauna, aceasta fractură care ne guverneaza societatea si care ne-a scindat…de o parte, noi, corpul medical si de cealaltă parte, voi, bolnavii. Suntem cu totii, de aceeasi parte a baricadei. Pentru infectionisti, din Balș pleaca ora exacta in specialitatea noastra.Daca o astfel de drama s-a putut petrece in Institutul Matei Balș, categoric, restul spitalelor publice din aceasta tara sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat!“, a avertizat medicul.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. lumea celor vii este datoare sa traiasca cu umbrele celor morti in memorie, domnilor doctori sinteti instruiti,educati, profesionisti, mai trebuie insa ceva! curaj, demnitate si empatie, modestie si orgoliu mai putin! de ce nu aveti curajul sa spuneti adevarul de cite ori acesta este siluit, ascuns sau contorsionat, o tacere, o tainuire a adevarului se numeste juridic, complicitate iar spiritual pacat , le comiteti pe amindoua concomitent atunci cind din motive obscure TACETI!adevarul marturisit aduce dreptatea iar dreptatea aduce linistea si armonia din jurul nostru, fiti curjosi si nu pacatosi, numai bine va doresc , oriunde va aflati!

  2. Frati romani,eu am de spus citeva vorbe: Mie pur si simplu imi e frica de moarte sa intru intr-un spital romanesc. Indiferent de clinica sau spital,mai mic sau mai mare, este o poarta spre iad. Decit sa dau sute, sau mii de euro, pentru bunastarea medicilor romani, care consulta la spital, dar trateaza la cabinetul lui particular unde te jupoaie. Prefer sa pun ban pe ban si sa merg sa ma consult in strainatate. Acum sunt in Spania. Mi-am facut analize ADEVARATE. In Romania, atita timp cit li se vor permite medicilor sa lucreze in spitale,dar sa aiba cabinete particulare, nu vor lua atitudine fata de lipsurile,mizeria din spitale, nu se va schimba nimic. Oameni carevor muri pe holuri,uitati acolo ca pe niste animale de pripas si care vor deveni numere, de care miine ni-si va aminti nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.